Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε επιστολή στην Αστυνομία και στον Τάκη Θεοδωρικάκο μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό









Το κυριακάτικο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια βρήκε νικήτρια την Ένωση, ωστόσο πριν την έναρξη της αναμέτρησης υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση έξω από την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» που οδήγησε στη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε το πρωί της Πέμπτης (12/01) επίσημη επιστολή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής με κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη θέτοντας το θέμα της αλόγιστης χρήσης χημικών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και τους τεράστιους κινδύνους που απορρέουν από αυτό.


Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής επικράτησε ένταση στο άλσος της Νέας Φιλαδελφείας, με περίπου 500 οπαδούς της ΑΕΚ να ρίχνουν αντικείμενα και μολότοφ προς τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο για να περάσει με ασφάλεια η αποστολή του Παναθηναϊκού, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Θυμίζουμε επίσης πως περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι ένας άτυχος φίλαθλος της Ένωσης έχασε τις αισθήσεις του, με την Original να απευθύνει έκκληση για γιατρό στη Θύρα 48. Την Τετάρτη, έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του και δεύτερος φίλαθλος της ΑΕΚ που υπέστη ανακοπή την Κυριακή, στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».


Η Ένωση τονίζει πως αναλαμβάνει μεν τις ευθύνες που της αναλογούν στα ζητήματα ασφαλείας, αλλά ζητάει την συνδρομή της Αστυνομίας, χωρίς ακρότητες και κατάχρηση μεθόδων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.






Η επιστολή της ΑΕΚ

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: «Ως ΠΑΕ ΑΕΚ απαιτούμε οι οποίες αστυνομικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα πέριξ του γηπέδου μας να συνάδουν με τις προβλεπόμενες τακτικές αντιμετώπισης προβλημάτων βίας κι ανομίας, που οφείλουν να σέβονται τον πολίτη και την περιουσία του, χωρίς κατάχρηση ή υπέρβαση εξουσίας και χωρίς υπέρμετρη χρήση μέσων καταστολής».


Επίσης στην επιστολή γίνεται αναφορά και στα δύο τραγικά περιστατικά με τους φιλάθλους της Ένωσης που έχασαν την ζωή τους με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση και οι δύο έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από τα χημικά.



Πηγή: thestandard.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια