Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ για τις Κρίσεις: Όχι άλλη απαξίωση του Πυροσβεστικού Σώματος




Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος για τις Κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και την αλλαγή ηγεσίας:

ΘΕΜΑ: « Όχι άλλη απαξίωση του Πυροσβεστικού Σώματος».


Τις τελευταίες πέντε μέρες το Πυροσβεστικό Σώμα ζει την απόλυτη απαξίωση. Εδώ και αρκετό καιρό ψιθυριζόταν η αντικατάσταση του κ. Αρχηγού από τέσσερις διαφορετικούς υποψήφιους με αποτέλεσμα τεχνηέντως να δημιουργηθεί κλίμα αντικατάστασης του, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος και χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί μέχρι και σήμερα ο λόγος αυτός.

Ήταν ο ίδιος Αρχηγός και Υπαρχηγός που 40 μέρες πριν, επιβραβεύτηκαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας για την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Ενώ από την Τρίτη βάσει δημοσιευμάτων, είναι ευρέως γνωστό το όνομα του νέου Αρχηγού, που σεβόμαστε και εκτιμούμε απόλυτα, το Κ.Υ.Σ.Ε.Α., έγινε μόλις χθες.

Εφόσον έγινε Κ.Υ.Σ.Ε.Α. και άλλαξε η ηγεσία, γιατί κλήθηκε η απερχόμενη ηγεσία να διαχειριστεί ένα σημαντικό συμβάν που προέκυψε;

Γιατί επέστρεψε στην έδρα του ο νέος φημολογούμενος Υπαρχηγός και έλαβε εντολή να επανέλθει τη Δευτέρα, που θα γίνουν οι κρίσεις;

Ποια είναι η θέση της τριανδρίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την απαξίωση και τον εξευτελισμό που υφίστανται τα στελέχη του Π.Σ.;

Για ποιο λόγο γινόμαστε θεατές σε παράλογες και πρωτόγνωρες καταστάσεις;

Ποιοι και ποιο στόχο έχουν να εξευτελίζουν και να απαξιώνουν με αυτό τον τρόπο το Π.Σ. και τα στελέχη του κάνοντας την διαδικασία των κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ¨αρένα¨ σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη.

Μήπως η παλινωδία αυτή, για αυτούς που την χειρίζονται, δείχνει ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και είναι άσχετοι και επικίνδυνοι;

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο κ. Πρωθυπουργός της χώρας;

Για την  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ








Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν όλο το σώμα και οι απλοί πυροσβέστες σχολιάζουν θετικά το βιογραφικό του νέου Αρχηγού προς τι όλη αυτή η έκρηξη? Ποιους πραγματικά εκφράζει αυτή η δυσαρέσκεια? Μήπως απλά χάλασε κάποιες παρέες που εξυπηρετούσαν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα?
Ας επιλέγουν πραγματικά άξιοι και ας αργήσουν
2 μέρες οι κρίσεις, το σώμα δεν μένει ποτέ ακέφαλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανακατεύεστε σε πράγματα που δεν είναι αρμοδιότητά σας. Αντί να ασχολείστε με τα προβλήματα των πυροσβεστών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι προλαλησαντες ανώνυμοι που μας θέλουν σιωπηλούς να σταματήσουν τα σχόλια διότι δεν γνωρίζουν ότι δρομολογούνταν λύσεις για πολλά ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του ΠΣ με στήριξη από τον απερχόμενο Αρχηγό.Καποιοι σοφοι τον έκριναν ανίκανο να συνεχίσει, εξέλιξη δυστυχώς αρνητική για το σύνολο του προσωπικου.Η πορεία θα δείξει τα υπόλοιπα, μέγιστη σημασία έχει η διαδικασία και ο τρόπος που έγιναν όλα αυτά που εν τελει απαξιώνει τον οργανισμό μας και κλονίζει την αξιοπιστία του. Ολα αυτά με ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων που όλοι τους γνωρίζουν.Και οι κρίνοντες κρίνονται και συνολικά οι κυβερνώντες που έχουν και τον τελικό λόγο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με καλή προαίρεση ρωτώ...
Αναφέρετε ότι δρομολογούνταν λύσεις για πολλά ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του ΠΣ με στήριξη από τον απερχόμενο Αρχηγό και το πιστεύω αυτό. Η ερώτηση μου είναι , τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ο νέος Αρχηγός δεν θα δείξει την ίδια ευαισθησία στα θέματα αυτά? Γνωρίζετε τις προθέσεις του ή απλά κουβέντα να γίνεται ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ανοίξατε ΄΄πόλεμο΄΄με τον νέο Αρχηγό από την ημέρα 0. Με τι μούτρα θα πάτε να συνδιαλαγείτε μαζί του για τα προβλήματα μας , όταν έχει προηγηθεί αυτή η ανακοίνωση και ποιοι πιστεύετε ότι τελικά θα είναι χαμένοι σε περίπτωση που συνεχίσει αυτό ? Φυσικά εμείς , οι συνάδελφοί σας που σας εκλέξαμε για να είστε ψύχραιμοι , σοφοί και αποδοτικοί. Τους Αρχηγούς μας τους τιμούμε , ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως , γιατί είναι σώμα από το σώμα μας. Κρίνονται και αυτοί θα συμφωνήσω , αλλά με την παράδοση της σκυτάλης και όχι πριν ακόμα κάτσουν στην καρέκλα. Φαίνεται ότι έχετε αποφασίσει για τους λόγους που μόνο εσείς ξέρετε , ποια θα είναι η σχέση του μαζί σας και σε περίπτωση που ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ερασιτεχνισμός σας και η μικροψυχία σας , σύμφωνα με τα λεγόμενα σας , βλάψει τις διεκδικίσεις μας , θα υπάρχει αυτή η ανακοίνωση με τα ονοματεπώνυμα σας , να μας υπενθυμίζει ποιος πυρπόλυσε και πόλωσε το κλίμα με την Διοίκηση. Χάσατε το μέτρο σε επικίνδυνο βαθμό και προς την φυσική ηγεσία και προς την πολιτική.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν μας "φόρεσαν" τις μεταθέσεις δεν έβγαλαν άχνα,τώρα δες τους πόσο κόπτονται για τα συμφέροντα μας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταγγελτική ανακοίνωση πριν ολοκληρωθουν οι κρισεις 1η φορά βλεπω. Περίεργο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλο και τούτο !!!! Δεν σας πήρε ο Υπουργός να του υποδείξετε τι να κάνει? Να αντικατασταθεί ταχύτατα. Άκου να δεις πράματα!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δημοσίευση αυτή αφορά ξεκάθαρα τους δύο υπογράφοντας και όχι το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΥΠΣ, κατά συνέπεια πέραν των 2 που για δικούς τους προσωπικούς λόγους από ότι συμπεράνει κανείς διαβάζοντας τα σχόλια δεν εκπροσωπεί το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος που αισθάνεται αγανάκτηση με την ποιο πάνω ανακοίνωση...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή οι εξυπνάδες περισσεύουν δεν ξέρω αν αυτοί που γράφουν κρίνουν σωστη την διαδικασία των φετινών κρίσεων, αν τους αρέσει όλο αυτό, η ανακοίνωση αυτή μέμφεται αυτό ακριβώς και αυτό είναι οι ανίκανοι χειρισμοι της πολιτικής ηγεσίας και όχι το πρόσωπο του νέου Αρχηγού.Καποιοι προτρέχουν και γράφουν αρλουμπες χωρίς να γνωρίζουν!!Μην προτρέχουν μερικοί να καταφερθουν κατά της Ομοσπονδίας, η οποία έπρεπε να πάρει σαφέστατη θέση για τη διαδικασια, όπως άλλες φορές το έκανε η ΕΑΠΣ, οι σοφοί Πτυχιούχοι κ.α.Τοτε γιατί δεν αντέδρασαν άραγε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρλούμπες γράφετε εσείς που βγάζετε τέτοια σκουπίδια και τα λέτε ανακοίνωση. Είσαστε μόνιμα κρυμμένοι και ξεμυτατε από το λαγούμι μόνο όταν σας δώσουν εντολή τα φιλαράκια σας , τα οποία προφανώς σας δίνουν και έτοιμες τος ανακοινώσεις γιατί πέρα από αρλούμπες και ασυναρτησίες δεν ξέρετε κάτι άλλο. Σας μάρανε ο τρόπος των κρίσεων ? Πήρανε τα μυαλά σας αέρα και καταφέρεστε κατά πάντων. Εγώ ήθελα να ξέρω , οι πολιτική προϊστάμενοι ενημερώθηκαν για το παραλήρημα που λέτε ανακοίνωση? Έχετε τα μούτρα να κάνετε και αντίλογο……
Λες και δεν φαίνεται η ιδιοτέλεια σας. Νομίζετε ότι αναφέρεστε σε Αφρικανούς και το έχετε δει Φιλαρχοι.
Ντροπή σας που προσπαθείτε να κάνετε και αντίλογο στη κρίση που δέχεστε λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι είσαστε οι υπογραφων το παραλήρημα . ‘Σείς είπατε ότι όλοι κρίνονται. Μετρηθήκατε και κριθήκατε ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τον κόσμο κ. Λαυράνο τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των κρίσεων. Ο κάθε αρχηγός κρίνεται για το σύνολο του έργου του και όχι μόνο για τη δασοπυροσβεση. Η διαδικασία είναι πάντα η Ίδια μέσω ΚΥΣΕΑ.Προφανως οι άλλες ομοσπονδίες έχουν την εμπειρία και την ευπρέπεια να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι κρίσεις και μετά να τοποθετηθούν. Καταλαβενουμε και συμπωνουμε ότι έχασες τον κολλητό σου.... όμως δυστυχώς για εσένα δεν απευθύνεσαι σε χαζούς, όλοι κρινομαστε και εσύ άσε λοιπόν τις υποδείξεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον ψάχνετε για αφελής, είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε, ξέρουμε πολύ καλά τι σας πείραξε. Η διαδικασία είναι πάντα η Ίδια μέσω ΚΥΣΕΑ και ποτέ μα ποτέ δεν βγαίνει ανακοίνωση γιατί φεύγει ο εκάστοτε αρχηγός. Τουλάχιστον οι άλλες ομοσπονδίες έχουν την σύνεση να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι κρίσεις και μετά να τοποθετηθούν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξαναδιαβαστε λίγο την ανακοίνωση που βγάλατε.
Τι ακριβώς μας λέτε ότι υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι;Ποιο είναι το περίεργο και το μεμπτό, αυτονόητο είναι να υπάρχουν; Ζητάτε τα ρέστα γιατί επειδή είχε επιβραβεύθη ο πρώην αρχηγός αποχώρησε; Και ο ποιο προηγούμενος είχε βραβευτεί και αποχώρησε.
Απαιτείται ενημέρωση γιατί αποχώρησε, ποτε βγαίνει ανακοίνωση για τους λόγους που αποχωρεί ο κάθε αρχηγός; Και ποια διαδικασία καταγγέλλεται...
Όλοι ξέρουμε να διαβάζουμε και φωνάζει από μόνο του αυτό που σας ενόχλησε...
Αν σας χάλασε την σούπα... ξύδι!!!



Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας από εσάς (μάλλον ο αδύνατος του δίδυμου που υπογράφει ) σε σχόλιο τα έβαλε με την ΕΑΠΣ , με τους Πτυχιούχους κτλ.
Περιμένουμε να δούμε και την δίκη τους αντίδραση , γιατί τους προκαλέσατε ευθεία για ανεπάρκεια αν και δεν βάλατε την λέξη. Η συνέχεια θα είναι μεγάλη και σε όλα τα επίπεδα πιστεύω. Δεν θα το αφήσουν να πέσει κατω οι ενώσεις Αξιωματικών. Κάνατε την αρχή……….
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η επανάσταση των καταπιεσμένων!!!Για γέλια....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επαγγελματισμό η ακαπνη αρχιιερια της διαπλοκής, μήπως ανήκεις στην ίδια συνομοταξία και γι'αυτό κοπτεσε???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μέ τον νέο Αρχηγό το Σώμα αναβαθμίστηκε κατά 70% αν με κάποιο τρόπο αποχωρούσατε και όλοι εσείς οι βολεψάκηδες συνδικαλιστές η αναβάθμιση θα γινόταν 100%.