Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πτυχιούχοι Αξιωματικοι-Υπαξιωματικοί Π.Σ.: Μετάταξη του υπηρετούντος επιστημονικού προσωπικού Γενικών Καθηκόντων σε Ειδικών


Το τελευταίο ειδικά διάστημα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία να εξελίσσεται μεταξύ Αρχηγείου ΠΣ και Υπουργείου (και με κύριο εκφραστή το πρώτο) μια ιδιότυπη διελκυστίνδα με αντικείμενο την υλοποίηση της διαδικασίας μετάταξης του υπηρετούντος επιστημονικού προσωπικού Γενικών Καθηκόντων σε Ειδικών.

Καθώς η υπομονή και η υποστήριξη που έχουμε δώσει εδώ και πολύ καιρό εξαντλείται,
οφείλουμε να ενημερώνουμε πάντες τους ενδιαφερόμενους για όσα έχουν λάβει χώρα το περασμένο διάστημα:

Από την ανάληψη της Ηγεσίας από το νυν κ. Αρχηγό, ο τελευταίος μας διαβεβαίωσε, εις μάτην, ότι θα ικανοποιήσει την εν λόγω, ώριμη και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, ανάγκη το συντομότερο δυνατό.

Ενώ κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ακόμα και προ της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, μετατέθηκε μετά το πέρας αυτής όπου, παρά τις τακτικές και επανειλημμένες οχλήσεις μας σε θεσμικό επίπεδο και μέσω πολιτικών επαφών της Ένωσης, και παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση του κ. Υφυπουργού για επίλυση του ζητήματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μηχανικούς που τυγχάνουν ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ, το Αρχηγείο «παίζει συστηματικά καθυστερήσεις», υποβαθμίζοντας σε κάθε ευκαιρία το εξειδικευμένο έργο που το εν λόγω προσωπικό μπορεί να παράξει υπέρ της λειτουργίας του πυροσβεστικού οργανισμού.


Η επόμενη «υπόσχεση» παρέπεμπε στο χρόνο εισαγωγής των 125 ιδιωτών, νυν φοιτούντων στην Πυροσβεστική Ακαδημία, πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα τεθούν στο προσεχές τρίμηνο στη διάθεση της υπηρεσίας ως Αξιωματικοί Ειδικών καθηκόντων, ενώ στη συνέχεια το ζήτημα παραπέμφθηκε αφηρημένα σε χρόνο προ της εξόδου των παραπάνω από τη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών.


Και ενώ υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα εκδοθεί επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προ Χριστουγέννων και σε κάθε περίπτωση εντός 2022, μόλις παραμονές Πρωτοχρονιάς ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξει σχετική Επιτροπή (!!!) που θα προτείνει «πόσα άτομα χρειάζεται να μεταταχθούν» και «αν θα πρέπει η πρόσκληση να περιλαμβάνει και κατανομή των προς μετάταξη θέσεων», δεδομένα που προφανως δεν μπορεί να τα γνωρίζει ούτε και να τα προτείνει μια επιτροπή καθώς είναι στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της ίδιας της Ηγεσίας, η οποία ορίζει τις ακολουθούμενες στρατηγικές. Η τροπή αυτή γεννά εύλογα ερωτήματα που φτάνουν έως το σημείο του εμπαιγμού.


Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι η προσβολή της νοημοσύνης των συναδέλφων πρέπει να έχει και όρια, να διευκρινήσουμε ότι απαιτούμε άμεσα λύση ενός χρονίζοντος ζητήματος με την επισήμανση ότι για αρχή δε συζητάμε για κάτι λιγότερο από τουλάχιστον 20 θέσεις νομικών, 25 θέσεις μηχανικών (ήτοι το σύνολο των υπαρχουσών κενών οργανικών θέσεων), 35 θέσεις οικονομολόγων και 15 θέσεις πληροφορικών, χωρίς να λησμονούμε το εκκρεμές ζήτημα των μετεωρολόγων του ΠΣ και των επιλαχόντων Πλοηγών.


Αυτοί μαζί με τους προαναφερθέντες 125 νέους συναδέλφους θα αποτελέσουν την αρχική μαγιά για την νέα κατηγορία προσωπικού ειδικών καθηκόντων κατηγορίας Διοικητικού και Πληροφορικής.


Το συνολικό διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό για να επιτρέψουμε να μην εξελιχθεί ομαλώς και να αποτύχει.
Δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με ένα «ώριμο φρούτο»,
καλό θα ήταν οι αποφασίζοντες να αφήσουν στην άκρη σύνδρομα και ιδεοληψίες του παρελθόντος αλλά και οποιεσδήποτε δεύτερες σκέψεις
και συνολικά να επικεντρωθούμε στα πλεονεκτήματα της εξειδίκευσης,
εναρμονιζόμενοι με τα λοιπά Σώματα Ασφαλείας, καθώς η κλιματική κρίση ούτε μπορεί να μας περιμένει ούτε θα μας λυπηθεί.

Πηγή: epayps.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια