Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Δώστε ελπίδα στους αστυνομικούς της Αθήνας


Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία:


Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Παναγιώτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)



Κοιν.: Βλέπε πίνακα αποδεκτών



Θέμα: «Προκήρυξη ικανού αριθμού θέσεων με τις τακτικές μεταθέσεις»



Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Όπως γνωρίζετε, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αθήνα έρχονται αντιμέτωποι με το χειρότερο υπηρεσιακό – εργασιακό περιβάλλον της Χώρας, με τις δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών έχει ως τόπο συμφερόντων άλλους νομούς της χώρας.

Αναμένοντας τη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων του Αρχηγείου για την προκήρυξη θέσεων για όλη την επικράτεια, από το οποίο απαιτούμε την προκήρυξη ικανοποιητικού αριθμού θέσεων, επιθυμούμε να μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στις τάξεις των μελών μας.

Και τούτο διότι οι αστυνομικοί της Αθήνας έχοντας δώσει ψυχή τε και σώματι για την Υπηρεσία, παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στην πρωτεύουσα και ενώ περιμένουν υπομονετικά με το σταυρό στο χέρι να μετατεθούν αξιοκρατικά με αντικειμενικά κριτήρια, αντικρίζουν κάθε χρόνο να μετατίθενται άλλοι, επωφελούμενοι από τα δεκάδες «παράθυρα» (διαζύγια, λόγοι υγείας κλπ).

Αναφορικά με το αφήγημα ότι στις Υπηρεσίες της Αττικής δεν επαρκεί το προσωπικό, αναρωτιόμαστε αν έχουν αναλογιστεί οι Διοικούντες ότι με το ατελείωτο ρουσφέτι των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει υπερτροφικές και ατροφικές Υπηρεσίες μέσα στον ίδιο νομό, με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες πρώτης γραμμής να είναι αυτές που υπολείπονται σε προσωπικό.

Πώς θα «ξεκολλήσει» η επετηρίδα όταν προσλαμβάνεται προσωπικό στο Σώμα με άλλο τρόπο εισαγωγής, πλην των πανελλήνιων εξετάσεων και οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εξ αρχής σε νομούς της Περιφέρειας;

Πώς θα πληρωθούν τα οργανικά κενά της Γ.Α.Δ.Α. όταν εκατοντάδες αποσπασμένοι οι οποίοι έχουν οργανική θέση στην Αττική βρίσκονται σε νομούς της Περιφέρειας και τους οποίους ποτέ δεν τόλμησε να αγγίξει κανείς;

Πώς θα καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά της Γ.Α.Δ.Α. από τη στιγμή που δεν υπάρχει βούληση για πραγματική ανακατανομή προσωπικού μεταξύ «υπερτροφικών» και «ατροφικών» Υπηρεσιών; Ας θεσμοθετήσει επιτέλους η Ηγεσία την πρότασή μας για μοριοδότηση των μάχιμων Υπηρεσιών ούτως ώστε να δίνονται κίνητρα μετάθεσης και παραμονής σε Υπηρεσίες που παρουσιάζουν μόνιμα έλλειψη προσωπικού.

Πότε επιτέλους θα ενστερνιστούν τις προτάσεις μας για εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά και μόνο μέσω του θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να υπάρξει ένας εξορθολογισμός;



Κύριε Υπουργέ,

Κύριες Αρχηγέ,

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και τις φέρουν όλοι. Πρώτιστο μέλημα της Ηγεσίας θα πρέπει να είναι η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία στο σύστημα μεταθέσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Αλλά με αυτά που έχουμε δει ιδίως τα τελευταία χρόνια, αν θέλουμε να μιλάμε για Αστυνομία μιας σύγχρονης δυτικής Δημοκρατίας και όχι τριτοκοσμικής χώρας, επιβάλλεται οι διαχρονικές προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα, να τύχουν της δέουσας σοβαρότητας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος



Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.

Αντιστράτηγο κ. ΓΚΑΡΙΛΑ Ελευθέριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου

Δυναμικού Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. ΚΟΝΔΥΛΗ Χρήστο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Προϊστάμενο Δ/νσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.

Α/Δ΄ κ. ΠΟΛΥΖΟ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

6) Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών


Πηγή: easya.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια