Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εικόνα ερήμωσης στις Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής - Γράφει ο Ιωάννης-Παναγιώτης Τυπάλδος


Δυστυχώς, εδώ και πολύ καιρό έχει δημιουργηθεί εικόνα ερήμωσης σε πολλές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς και στα Τμήματα Ασφαλείας, ο αριθμός της Παρούσας Δύναμης των συναδέλφων που υπηρετούν έχει περιοριστεί κατά πολύ σε σχέση με τον αριθμό των Οργανικών θέσεων, από τις οποίες ρυθμίζεται και η εύρυθμη λειτουργία αυτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση των συναδέλφων σε κίνδυνο, αφού δεν καλύπτονται τα πόστα όπως προβλέπεται, ενώ και τα ρεπό δίνονται με το σταγονόμετρο (όποτε αυτά δίνονται) επιβαρύνοντας περεταίρω τις συνθήκες.

Επιπροσθέτως, ένεκα του τραγικά μειωμένου αριθμού του προσωπικού τα περισσότερα Τμήματα Ασφαλείας το βράδυ κλείνουν, με τελευταίο παράδειγμα αυτό του Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται στο πλήθος των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που επιχειρούν στη Νοτιοανατολική Αττική. Από το 2019 έως σήμερα, ο αριθμός των Ομαδων έχει μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό των περιπολικών της Άμεσης Δράσης που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την έκθεση των συναδέλφων σε κίνδυνο, την σωματική-ψυχολογικη τους εξουθένωση, καθώς και «εκπτώσεις» στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια του πολίτη.

Καλούμε την πολιτική Ηγεσία να «σκύψει»πάνω από τα προβλήματα των συναδέλφων, αλλά και να αφουγκραστει τους προβληματισμούς των πολιτών.

Όχι άλλα «ευχολόγια», δώστε λύσεις πριν να είναι πολύ αργά.




ΤΥΠΑΛΔΟΣ Ιωάννης-Παναγιώτης

Β’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Ν/Α Αττικής




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια