Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Ν/Α: Καλή και δημιουργική χρονιά, συντροφιά με ένα ημερολόγιο γεμάτο αναμνήσεις από την παλιά Αθήνα


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, εκδίδει για ένατη (9η) συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο ημερολόγιό της, αποτυπώνοντας την ομορφιά και τη νοσταλγία της παλιάς Αθήνας.

Μήνα - μήνα, σελίδα – σελίδα θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί, φέρνοντας στη μνήμη μας αρώματα και βιώματα μίας άλλης εποχής.

Όπως «οι ζωγραφικοί πίνακες έχουν μια δική τους ζωή που πηγάζει από την ψυχή του καλλιτέχνη» (Vincent Van Gogh), έτσι και τα ημερολόγια της Ένωσής μας, πηγάζουν από την ψυχή μας, την αγάπη και το σεβασμό μας για την τέχνη και τον πολιτισμό.

·        Το έτος 2015 εκδόθηκε το ημερολόγιό μας με θέμα: «Τοπία της Ελλάδας».

·        Το έτος 2016 είχαμε ως θέμα: «Αστυνομία και κινηματογράφος».

·        Το έτος 2017 η Ένωσή μας συνέβαλε στην παγκόσμια καμπάνια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, εκδίδοντας ένα ημερολόγιο σταθμό στην πολιτισμική μας κληρονομιά.

·        Το έτος 2018 αναδείξαμε τον Ελληνικό Πολιτισμό, καθώς αναβιώσαμε παραστάσεις της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας.

·        Το έτος 2019 εκδώσαμε το ημερολόγιό μας με θέμα: «Μεγάλοι Σύγχρονοι Ζωγράφοι», προάγοντας τη Σύγχρονη Τέχνη και αποδίδοντας φόρο τιμής στους Έλληνες ζωγράφους.

·        Το έτος 2020 εκδόθηκε το ημερολόγιό μας με θέμα: «Ποίηση και Ζωγραφική».

·        Το έτος 2021 εκδόθηκε ένα επετειακό ημερολόγιο με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια μεγάλων φιλελλήνων ζωγράφων», από την φιλελληνική συλλογή του κ. Μιχάλη και της κας Δήμητρας Βαρκαράκη.

·        Τέλος, το έτος 2022 εκδόθηκε το ημερολόγιό μας με θέμα: «Θεόφιλος ο τσολιάς της ζωγραφικής», με έργα από το ομότιμο βιβλίο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&.Μ. Θεοχαράκη.

Το θέμα του ημερολογίου της Ένωσής μας, για το έτος 2023 είναι: «Η Αθήνα όπως Παλιά».

Στόχος για τη χρονιά που έρχεται είναι να αναδειχθεί η παλιά Αθήνα, μέσα από το πρίσμα των φωτογράφων της εποχής (1900-1960).

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο το οποίο υλοποιείται με την πολύτιμη και αμέριστη στήριξη της Προέδρου των ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΩΝ - DoP AHEPA κας Ειρήνης Ξακουστής.

Αξίζει να επισημανθεί πως τα έργα τα οποία θα κοσμούν τις σελίδες του, προέρχονται από λευκώματα που έχουν εκδοθεί και ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και πολλά χαμόγελα!















 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια