Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή παραμένει ο νεοναζιστής Κασιδιάρης


Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά στις προσπάθειες του νεοναζιστή Κασιδιάρη να αποφυλακιστεί, προσπαθώντας να το παίξει δίπορτο, με αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής και στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ.

Το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που ως δικαστήριο της ουσίας είναι αρμόδιο για να εξετάζει αιτήματα αποφυλάκισης των κατηγορούμενων νεοναζιστών, απέρριψε πανηγυρικά τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του Κασιδιάρη. Με ομόφωνη απόφασή του, μετά και από εμπεριστατωμένμη απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας.

Στις 16 Γενάρη, και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Κασιδιάρη. Πρόκειται για μια αίτηση που την ανέβαλε δυο φορές από τον Οκτώβρη του 2022, θέλοντας να το παίζει δίπορτο. Η αίτηση εκδικάστηκε τελικά στις 16 Γενάρη και απορρίφθηκε. Ετσι, το γκεσέμι του νεοναζισμού, που φοράει κοστούμι για να κρύψει τη σβάστικα που έχει «χτυπημένη» στο μπράτσο, παραμένει στη φυλακή με αποφάσεις δυο διαφορετικών ανώτερων δικαστηρίων, που κρίνουν πως αν αποφυλακιστεί μπορεί να διαπράξει εγκλήματα σαν κι αυτά για τα οποία έχει καταδικαστεί.

ΥΓ. Για το πολιτικάντικο παιχνίδι σχετικά με την απαγόρευση των νεοναζιστικών μορφωμάτων να κατέβουν στις εκλογές θα γράψουμε αναλυτικά σε εκτενή ανάλυση που ετοιμάζουμε.


Πηγή: eksegersi.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια