Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας - Κείμενο αστυνομικού

σ

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

Εξαγγέλθηκε και επισήμως εκ του κ. Προθυπουργου η πρόθεση για ένα νέο μισθολόγιο που θα αφορά τα στελέχη τών ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας από το 2024.

Αν και η εξαγγελία έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς οι μισθοί δεν μπορούν πια να καλύψουν ούτε το 50% των εξόδων μιας μέσης οικογένειας, πραγματικά είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι συνδικαλιστές ( ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ) θα μεριμνήσουν να ενσωματωθεί σε αυτό μια πραγματική αύξηση τών αποδοχών, αλλά και ένας εξορθολογισμός του ισχύοντος μισθολογίου.
Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μέριμνα για πράγματα αυτονόητα :

1. επίδομα Διοίκησης για τους Διοικητες Υπηρεσιών
2.σύνδεση παραγωγικότητας με το μισθολόγιο
3. κίνητρα για να βγούν αστυνομικοί στους δρόμους πριμοδοτοντας όσους επιλέξουν να κάνουν καθημερινά περιπολίες
4. αναγνώριση της δια βίου εκπαίδευσης για τους κατόχους πρόσθετου πτυχίου ΑΕΙ στα πρότυπα τών ενόπλων δυνάμεων.
5. Αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης και όχι του ανώτατου ορίου νυχτερινής εργασίας
6. θεσμοθέτηση υπερωριών
7. αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης
Ας μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία κύριοι συνδικαλιστές.


Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας μέσος πυροσβέστης παίρνει μέσω φουλ πενθήμερα, νυχτερινά και εκτός έδρας, τουλάχιστον 1500 το χρόνο παραπάνω από έναν Αστυνομικό. Τι να συζητήσουμε;
Ο χρήστης Lambros b είπε…
Οποίοι θέλετε να κάνετε λεφτά λάθος δουλειά διαλέξατε.Οποιος θέλει λεφτά να βγει στην ελεύθερη αγορά..χωρίς ελεύθερα υπηρεσίας και παράπονα πολλα πολλα.Απλα ένας μισθός να περνάς μέτρια η αστυνομία.Οποιος δεν το χει μεράκι, δεν κάνει για την δουλειά αυτη.Αυτα πρέπει να ξεκαθαρίζονται από την αρχή από την επιλογή υποψηφίων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενας πυροσβέστης παίρνει και μεταθέσεις χωρίς τη θέληση του και οχι αποσπάσεις με διπλό μισθό όπως εσείς.Κοιτάτε την καμπούρα σας και αφήστε την δικιά μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας μέσος πυροσβέστης πόσες μέρες δουλεύει τον χρόνο πραγματικά; Που θιχτηκες κιόλας. Κάτι ανέκδοτα για ταβλαδωρους τα ξέρεις;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σ αυτά που είπα δεν απάντησες...το κλασικό με το τάβλι δεν ισχύει και το ξέρεις και ναί ο μέσος πυροσβέστης δουλέυει περισσότερο απ το μέσο αστυνομικό,έπιασαν ποτέ τα χεράκια σου τσάπα,αλυσσοπρίονο,μάνικα,τιμόνι φορτηγού,κουβαλησες φορείο στο βουνό?Αντε που θα μου πείς οτι κουράζεστε κιόλας ατσαλάκωτοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ειμαι της γνωμης να ψοφισει η κατσικα του γείτονα.ο φορτος εργασίας της αστυνομίας ειναι μεγαλυτερος απο αυτο του πυροσβέστη του οποίου ειναι σίγουρα λιγοτερος αλλα πιο επικίνδυνος.εγω προτιμώ να παρω το πυροσβεστικό και να παω να τρεχω στα βουνα παρα αυτο που κανω στην αστυνομία.εχουν σφιξει βεβαια τα πράγματα πολυ στην πυροσβεστική μετά το ματι που εχουν βαλει gps και βλέπουν απο το αρχηγειο και αν εχουν και νερο τα πυροσβεστικά.μουβτα ειπε γνωστος αυτα.Η επιτυχία τμιας πολιτικης ειναι να βαλεις δυο κλαδους να τσακώνονται παρα να ενωθουν και να διεκδικησουν μαζι να ακούστει η φωνη τους.μην ειστε διχαστικοι στο λογο σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό με το "περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο" καταντάει λαϊκισμός. Το οργανωμένο έγκλημα (187 π.κ.) καταπολεμάται με ειδικές ανακριτικές πράξεις.(Επισυνδεσεις, άρσεις απορρήτου, καταγραφή δραστηριότητας σε δημόσιους χώρους, συνδυαστική έρευνα, λήψη βιολογικού υλικού - dna, ευρωπαϊκές εντολές έρευνας, αστυνομική συνεργασία μέσω Europol- interpol - eurojust). Δεν είμαστε στο 1995. Απαραίτητη η εμφανής αστυνόμευση, απαραίτητη και η "επιστημονική αστυνομία. Πώς θα κριθεί η παραγωγικότητα? Με ποια κριτήρια? Ποιος θα είναι ο κριτής? Κάποιος ο οποίος τυγχάνει ανώτερος βαθμολογικά λόγω ηλικίας?
Η αστυνομία του σήμερα χρειάζεται πολύ δυνατές ομάδες έξω.... πολύ δυνατές ομάδες μέσα.