Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχεται μεγάλη μείωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος με προεκλογικό άρωμα - Ποιοι θα κερδίσουν και πόσα




Μείωση στα τελευταία τιμολόγια κατά 22% σε σχέση με τη μέση χονδρική τιμή του Δεκεμβρίου.







Μεγάλες μειώσεις ακόμη και άνω του 25-30% αναμένεται να ανακοινώσουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας την Παρασκευή, καθώς η κατακόρυφη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου αρχίζει να "περνά" στα τιμολόγια χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.



Τα τελευταία έχουν ήδη υποχωρήσει κοντά στα 210 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 22% σε σχέση με τη μέση χονδρική τιμή του Δεκεμβρίου.


Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν τον Ιανουάριο οι πάροχοι ανέβαζαν την τιμή λιανικής στα 0,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα πίστευαν ότι η τιμή χονδρικής θα εκτοξευτεί πάνω από τα 360-370 ευρώ. Αυτό δεν συνέβη. Το αντίθετο. Η τιμή υποχώρησε στα 210 ευρώ ενώ η τάση είναι πτωτική καθώς για σήμερα η μεγαβατώρα τιμολογείται προς 130 ευρώ. Δεν θα είναι λοιπόν παράδοξο αν η λιανική πέσει -κατ’ ανώτατο επίπεδο- ακόμη και κάτω από τα 35 λεπτά εμφανίζοντας μείωση της τάξεως του 30%.



Αντίστοιχα βέβαια θα πέσουν και οι κρατικές επιδοτήσεις. Λόγω συγκυρίας όμως, θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες οι οποίοι θα δουν τους… προεκλογικούς λογαριασμούς του ρεύματος να μειώνονται αισθητά.
Ποιοι θα είναι αυτοί:

1. Τα νοικοκυριά με μεγάλες καταναλώσεις άνω των 500 KWh ανά μήνα δεδομένου ότι για τις υπερβάλλουσες καταναλώσεις οι επιδοτήσεις δεν καλύπτουν παρά ένα μέρος της φουσκωμένης τιμής λιανικής.

2. Τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν (ή θα βρεθούν) σε πάροχο που ακολουθεί ευνοïκή τιμολογιακή πολιτική έναντι της ΔΕΗ. Οι επιδοτήσεις ακολουθούν το τιμολόγιο της ΔΕΗ οπότε για όσους παρόχους ακολουθούν φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική ρίχνουν την τελική τιμή σαφώς χαμηλότερα. Αν μάλιστα είναι ευνοϊκό και το συνολικό περιβάλλον, τόσο το καλύτερο

3. Οι επαγγελματίες. Οι τελευταίοι θα ευνοηθούν και από τη μείωση της τιμής λιανικής αλλά και από τα αναδρομικά που είναι προ των πυλών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιδοτήσεις που θα υπολογιστούν για το δίμηνο Φεβρουαρίου -Μαρτίου θα περάσουν στους λογαριασμούς ρεύματος του επόμενου διμήνου. Αν λοιπόν συνδυαστούν και με τις πτώσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, θα φέρουν έναν λογαριασμό σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Οι καταναλώσεις του Φεβρουαρίου θα αποτυπωθούν στους λογαριασμούς του Μαρτίου που λογικά θα είναι και οι τελευταίοι πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια