Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί ως "υπεύθυνοι ασφαλείας" μαφιόζων: Η "Νταίζη", ο "Θείος Τζο" και το λαθρεμπόριο καυσίμων



Διασυνδέσεις μελών της GREEK MAFIA με ένα νέο κύκλωμα "ένστολης διαφθοράς" και στόχο την απρόσκοπτη λαθρεμπορία καυσίμων.




Οι δολοφονίες… "καρμπόν", του "Θείου Τζο"-Γιάννη Σκαφτούρου και του 38χρονου Γιώργου Μήτσου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Γέρακα, με διαφορά λίγων μηνών, αλλά και μία "αυτόνομη" του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, είναι αυτές που αναδεικνύουν τις διασυνδέσεις μελών της GREEK MAFIA με ένα νέο κύκλωμα "ένστολης διαφθοράς" και στόχο την απρόσκοπτη λαθρεμπορία καυσίμων.



Αυτές οι διασυνδέσεις, παρουσιάστηκαν με διαλόγους από το "Βήμα της Κυριακής", και είχαν "φόντο" τις εκδικητικές διαρροές δυσαρεστημένων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν "κοπεί" στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις του Σώματος.


Ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2022, ο Γιώργος Μήτσου τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Η δεύτερη δολοφονία ήταν αντίποινα της πρώτης ή και οι δύο εκπορεύονταν από το ίδιο "κέντρο" δολοφονικών εκκαθαρίσεων; Όπως και να έχει ο Σκαφτούρος είχε "υπεύθυνο ασφαλείας" πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και ο Μήτσου νυν διοικητή αστυνομικού τμήματος.


Τα κινητά που… μίλησαν

Ο Γιώργος Μήτσου, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022, φαίνεται να συνομιλεί με νυν διοικητή αστυνομικού τμήματος, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι και "υπεύθυνος ασφαλείας" του. Το παράξενο όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, είναι πως φέρεται να συνομιλεί και με πρώην ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που και αυτός ήταν "υπεύθυνος ασφαλείας" του "Θείου Τζο"-Γιάννη Σκαφτούρου.

Αυτές οι συνομιλίες εντοπίστηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο κινητό του θύματος και διαβιβάστηκαν πριν από περίπου 20 ημέρες προς το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που έχει αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας. Οι επίμαχες συνομιλίες του θύματος με αστυνομικό και πρώην αστυνομικό, δόθηκαν με πληροφοριακό δελτίο αλλά και επίσημα με βούλευμα στην αρμόδια Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο διοικητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας Ηλίας Κοσσυβάκης, που πρόσφατα αποστρατεύτηκε, δεν φαίνεται να ξεκίνησε κάποια έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση εμπλοκής αστυνομικών, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο συγκεκριμένος αξιωματικός δεν του παρείχε καν την στοιχειώδη ενημέρωση σημειώνοντας ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε τους διαλόγους αξιωματικών της ΕΛΑΣ με μέλη παράνομων κυκλωμάτων από το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, και δεν είχε γίνει από τον διοικητή της υπηρεσίας που τα γνώριζε. Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός είπε πως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν πενιχρά σε σχέση με το πρόβλημα της διαφθοράς.

Ο νέος διοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Πούπουζας, η πρώτη υπόθεση για την οποία αναμένεται να ενημερωθεί και να ξεκινήσει έρευνα, είναι η συγκεκριμένη.





Ψάχνουν στο παρελθόν

Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου το 2014 είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια "Σαμπρέλας", "Καράφλας" ή "Νταίζη", που δολοφονήθηκε, επίσης με παρόμοιο τρόπο, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Το 2015 σε πάρκινγκ που διατηρούσε συγγενικό πρόσωπο του θύματος, στον Κορυδαλλό, είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες.

Βενζινάδικο του 38χρονου θύματος είχε γίνει στόχος αγνώστων και στο παρελθόν όταν είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα. Πριν από δύο χρόνια σε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με την χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων.

Ο δολοφονηθέντας Γιώργος Μήτσου, τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2022, έως και λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του συνομιλεί με τον διοικητή Α.Τ. και "υπεύθυνο ασφαλείας" του προβαίνοντας σε συνεννοήσεις για ελέγχους που θα γίνονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του, για μεταθέσεις αξιωματικών σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες στους οποίους θα είχαν πρόσβαση.
Τα ξεχασμένα κινητά του πρώην ΕΚΑΜίτη



Ο 57χρονος απόστρατος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, Σπύρος Παπαχρήστου, δολοφονείται στις 30 Απριλίου του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Τα κινητά του τηλέφωνα δεν είχαν βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος ή στο σπίτι του. Αυτά εντοπίστηκαν… τρία χρόνια αργότερα, ξεχασμένα στο συρτάρι ενός αξιωματικού της αστυνομίας. Δόθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και από εκεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το "άνοιγμά" τους.

Σε συνομιλίες εφαρμογών επικοινωνίας σε Viber και Whats App, εντοπίστηκαν αυτές που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα ανάμεσα στον πρώην ΕΚΑΜίτη και ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτές τις επαφές ο πρώην αστυνομικός καλεί τον αξιωματικό για… κρασάκια, συνομιλούν για μεταθέσεις αξιωματικών στη Μύκονο για βοήθειες σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Το όνομα του Σπύρου Παπαχρήστου είχε εμπλακεί σε έρευνα της ΕΥΠ του 2016, όπου εμπλέκονταν δικηγόροι, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι φέρονταν να παρέχουν κάλυψη σε οίκους ανοχής, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε επεκταθεί στο… νησί των ανέμων, τη Μύκονο και πιθανότατα φαινόταν "εμπόδιο" στην δράση εκβιαστικών κυκλωμάτων στο νησί, με την εντολή δολοφονίας του να προέρχεται από αντιμαχόμενα "κέντρα" και η… ενοικίαση των δολοφόνων να έγινε από την αλβανική μαφία.

Στην ίδια υπόθεση είχε εμπλοκή και ένας από τους επόμενους κρίκους στην αλυσίδα των εκτελέσεων, ο Δημήτρης Μάλαμας. Τον Οκτώβριο του 2019, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του που είχε σταματήσει σε φανάρι στην Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και τον "γάζωσαν" με καλάσνικοφ.
Η "Νταίζη", ο "Θείος Τζο" και οι χημικοί διαλύτες

Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου είχε στο παρελθόν επαφές με τον Μανώλη Καραγιάννη γνωστό με τα προσωνύμια "Σαμπρέλας", "Καράφλας" ή "Νταίζη". Το 2019, "ανταγωνιστής" του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων.

Μέλη της GREEK MAFIA, όπως ο "Θείος ΤΖΟ", Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης γνωστός ως "Σαμπρέλας" ή "Νταίζι", και αρκετά ακόμη πρωταγωνιστικά μέλη της ελληνικής μαφίας, ενέταξαν στο παράνομο "ρεπερτόριό" τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για τις υπογραφές και εκτελέσεις "συμβολαίων θανάτου".

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα βυτιοφόρα με χημικούς διαλύτες από Βουλγαρία, έχουν αυξήσει τα… δρομολόγιά τους, ενώ μεγαλώνει και ο αριθμός των πληροφοριών για κυκλώματα λαθρεμπορίας τα οποία εμφανίζονται σαν "λερναία ύδρα". Ενδεικτικά, ένα λίτρο χημικού διαλύτη, κοστίζει για τον λαθρέμπορο περίπου… 10 λεπτά, και πωλούνται ως νοθευμένη βενζίνη για περισσότερα από 2 ευρώ!

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας πληροφορία, εντόπισαν βυτιοφόρο που πέρασε τα σύνορα με 40 τόνους χημικών διαλυτών, δήθεν για λογαριασμό εταιρείας… βερνικιών, αυτό όμως κατευθύνθηκε απευθείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Δυτικής Αττικής.

Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου ασχολείτο με εμπορία καυσίμων και αερίου, διατηρώντας αρκετά πρατήρια καυσίμων στην Αττική. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος κυκλοφορούσε με συνοδεία προστασίας, την οποία δεν είχε την ημέρα της δολοφονίας του, και χρησιμοποιούσε θωρακισμένο αυτοκίνητο.
Ο Κύπριος "μπράβος" και η GREEK MAFIA



Η διασύνδεση λαθρεμπόρων καυσίμων και ελληνικής μαφίας αναδείχθηκε σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας το 2019.

Ένας 53χρονος Κύπριος "μπράβος", ο οποίος απασχολούσε τις κυπριακές Αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονιών, βομβιστικές επιθέσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.ά., ήταν ο "κυρίαρχος" δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων με τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA.

Ο Κύπριος διατηρούσε δύο μεταφορικές εταιρείες με έδρα την πόλη Πάζαρτζικ, σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Συνελήφθη τα τέλη Απριλίου, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας δυνάμει του εντάλματος των κυπριακών αρχών.

Σε αυτή την υπόθεση κατηγορήθηκαν 70 άτομα, μέλη των τεσσάρων ομάδων, που δραστηριοποιούνταν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Κορωπί, ενώ 25 ήταν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που φαίνεται να ανήκαν ή να ελέγχονταν από τα μέλη της ελληνικής μαφίας. Η αρχή της έρευνας έγινε όταν βυτιοφόρο του Κύπριου μετέφερε χημικούς διαλύτες προς εταιρεία, στο ΑΦΜ της οποίας φαινόταν ότι δεν υποβάλλονταν φορολογικές δηλώσεις.

Ο "τομέας" του Ασπροπύργου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν υπό τον έλεγχο του "Θείου ΤΖΟ", Γιάννη Σκαφτούρου, ενώ στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλεκόταν στενό συγγενικό του πρόσωπο, και αρκετά ακόμη, που εμπλέκονταν ή είχαν κατηγορηθεί για δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Βυτιοφόρα καταχωρισμένα σε εταιρεία του στενού συγγενικού προσώπου του "θείου Τζο", βρέθηκαν να φορτώνουν διαλύτες από κρυφές αποθήκες του Ασπροπύργου προκειμένου να τους μεταφέρουν σε πρατήρια ιδιοκτησίας τους. Ο "τομέας" του Μενιδίου, φαίνεται να ήταν υπό τον έλεγχο του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου, που φαίνεται πως πέρα από την τροφοδοσία "μιλημένων" βενζινάδικων, είχε επεκταθεί στην απευθείας μεταφορά χημικών διαλυτών, με βυτιοφόρα ιδιοκτησίας του.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τα ονόματα συγγενών του δολοφονηθέντος το 2018 στο Χαϊδάρι Βασίλη Στεφανάκου, καθώς και ακόμα ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων που κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο καυσίμου στην αρχή της περασμένης δεκαετίας.


Ο λαθρέμπορος της "Νταίζυ"



Η υπόθεση του 2019, ξεκίνησε μετά από πληροφορίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της ΑΑΔΕ έπειτα από κατασχέσεις βυτιοφόρων στα ελληνοβουλγαρικά, και παράλληλες αναφορές ανταγωνιστή, φερόμενου διακινητή νοθευμένων καυσίμων σε βενζινάδικα ιδιοκτησίας του. Ο "ανταγωνιστής" είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ομάδα μπράβων υπό τον Μανώλη Καραγιάννη, γνωστό με τα προσωνύμια "Σαμπρέλας", "Νταίζι", ή "Καράφλας", ο οποίος δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2018 στο Π. Φάληρο.

Τον Απρίλιο του 2019, πρατήριο ιδιοκτησίας του "ανταγωνιστή" στα βόρεια προάστια, είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης με πολεμικό καλάσνικοφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκα ημέρες πριν την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο σε πρατήριο υγρών καυσίμων του "ανταγωνιστή", όπου εντοπίστηκαν δύο κρυφές δεξαμενές, περίπου 15.000 λίτρα νοθευμένο καύσιμο και ηλεκτρονικό σύστημα με τηλεχειριστήριο, το οποίο έκανε την εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου καθώς και υπολογιστής, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος και παρακολουθούσε τη διακίνηση καυσίμων από τις δυο παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές.


Ο "ιδρυτής" των εικονικών εταιρειών



Παραλήπτες των χημικών διαλυτών στην Ελλάδα, εμφανίζονταν εταιρείες-"φαντάσματα" με έδρα την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Ως "ιδρυτής" εμφανιζόταν ένας 50χρονος Έλληνας, ο οποίος το 2021, συνελήφθη στη Ραφήνα, κατηγορούμενος για απόπειρα αρπαγής μιας 13χρονης…

Όταν τα βυτιοφόρα έπεφταν σε έλεγχο των τελωνειακών αρχών, οι οδηγοί έδειχναν πλαστά παραστατικά έγγραφα και τιμολόγια που είχαν κοπεί στο όνομα των εταιρειών-Μαΐου. Τον Νοέμβριο του 2019, μπήκε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα βυτιοφόρο μεταφέροντας χημικούς διαλύτες με παραλήπτη εταιρεία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία ήταν ανύπαρκτη και το βυτιοφόρο κατέληξε σε αποθήκη κοντά στη Λεωφόρο Κορωπίου-Μαρκοπούλου. Μερικές ώρες αργότερα από τον ίδιο χώρο μικρότερα βυτιοφόρα φόρτωσαν από την αποθήκη χημικούς διαλύτες προκειμένου να διανείμουν τις ποσότητες στα 25 συνεργαζόμενα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια