Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε Μπέργκαμο, Τορίνο και Ελλάδα τα όργανα του μικρού Θωμά - "Αλυσίδα ζωής" από το Νοσοκομείο του Ρίου


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η διαδικασία λήψης των οργάνων του μικρού Θωμά που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου εγκεφαλικά νεκρός, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η καρδιά του 6χρονου παιδιού θα ταξιδέψει για το Τορίνο της Ιταλίας, ενώ οι πνεύμονες, οι οποίοι μετά τη βρογχοσκόπηση που έγινε, οι γιατροί έκριναν ότι μπορούν να μεταμοσχευθούν, θα ταξιδέψουν για το Μπέργκαμο, όπως και το ήπαρ.

Οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Ελλάδας.


Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του.

Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς τα δυσάρεστα για το παιδί τους, εκείνοι χωρίς δεύτερη σκέψη συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους.

O 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά πάλεψε στα χέρια των γιατρών αλλά δεν τα κατάφερε. Ανήμερα των Θεοφανείων οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό και ενημέρωσαν τους γονείς του. Εκείνοι χωρίς να το σκεφτούν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, για να ξεκινήσει η δωρεά οργάνων. Για να ζήσουν άλλα παιδιά μέσα από τον θάνατο του γιου τους. Το μεγαλείο της ψυχής τους, μέσα σε αυτό τον Γολγοθά που ανεβαίνουν συγκλόνισε γιατρούς και συγγενείς τους.




Πηγή: tempo24.news






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια