Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ισόβια κάθειρξη στη μητέρα του 7χρονου που κουβαλούσε το πτώμα του σε εργαλειοθήκη


Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στην 30χρονη μητέρα του 7χρονου δολοφονημένου Ανδρέα, τα οστά του οποίου κουβαλούσε μαζί με τον σύντροφό της σε μία εργαλειοθήκη επί 5 χρόνια.

Η σοκαριστική υπόθεση της Κυψέλης αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Πέντε χρόνια πριν, το άτυχο αγοράκι είχε βρει μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του πατριού του, μετά τα φρικτά βασανιστήρια που είχε υποστεί, και τελικά κατέληξε στα χέρια του, την ώρα που η μητέρα του έπαιζε βιντεοπαιχνίδια.

Πριν δολοφονήσει το παιδί, το είχε βάλει τιμωρία, υποχρεώνοντάς το να είναι όρθιο και νηστικό, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το παιδί να αρχίσει να διαμαρτύρεται. Τότε του έβαλε μονωτική ταινία στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο 7χρονος λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Αφού κατάλαβαν πως το αγοράκι πέθανε, στη συνέχεια το μετέφεραν στην ταράτσα του σπιτιού που τότε έμεναν, όπου και το έκρυψαν σε μία εργαλειοθήκη.

Πριν από έναν χρόνο, και οι δύο είχαν κριθεί προφυλακιστέοι. Ο 33χρονος πατριός του παιδιού αυτοκτόνησε μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας.

«Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθος ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Η κατηγορουμένη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της, δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφός της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα τακτοποιήσει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία» είπε ο εισαγγελέας, ζητώντας να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στην κατηγορούμενη.
Η απολογία

Στην απολογία της, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι καθόταν ώρες στον υπολογιστή παίζοντας παιχνίδια, λέγοντας στον σύντροφό της να σταματήσει να χτυπάει το παιδί.

«Ένας φίλος του όμως του έδινε συμβουλές να τον χτυπάει με ζώνη. Εγώ έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία, γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ, έπαιζα παιχνίδια, δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε “πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες”. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα, ο Μάριος μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. “Είναι η καλύτερη λύση”, είπε, και “μη μιλήσεις, γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο”. Μου έδειξε πού έθαψε το παιδί» είπε μεταξύ άλλων η κατηγορουμένη, που επαναλάμβανε ασταμάτητα ότι «δεν έβαλε χέρι στο σκότωμα του παιδιού».

Πηγή: naftemporiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια