Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πάνω από 260.000 οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα το 2022 χωρίς τον φράχτη





«Αν δεν ήταν ο φράχτης στον Έβρο, θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα το 2022», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα λένε».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε σε αιχμές από διάφορες πλευρές σχετικά με την στάση των ελληνικών Αρχών στον Έβρο, λέγοντας ότι «οι δυνάμεις μας στον Έβρο σέβονται εμπράκτως το διεθνές δίκαιο.

Η Ελληνική Αστυνομία φυλάσσει τα σύνορα και τα έχει κάνει απροσπέλαστα, επιλύοντας και το Μεταναστευτικό. Σώζουν και ανθρώπινες ζωές όποτε χρειαστεί. Πέρσι σώθηκαν εκατοντάδες μετανάστες στα χειμαρρώδη νερά του ποταμού».

Όσον αφορά τους 38 μετανάστες στη βραχονησίδα και την ιστορία με τη «νεκρή Μαρία», η οποία αποκαλύφθηκε πως ήταν fake news, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι «είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο μέλλον θα ντρέπονται για αυτά που λένε».

«Ο κ. Τσίπρας αμφέβαλλε αν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα. Τώρα με τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου φαίνεται πως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν αν υπάρχουν σύνορα και στην στεριά. Μήπως ήθελαν να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα και να μπαίνουν ανεξέλεγκτα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τον Έβρο;», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου ξεκαθαρίσαμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό, ότι οι συντεταγμένες της νησίδας που βρίσκονταν οι 38 δεν ήταν στην ελληνική επικράτεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούσαμε ότι παραχωρήσαμε εθνικό έδαφος. Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, τους συνοριοφύλακες και τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορα».

Ο φράχτης στον Έβρο και η επίσκεψη με τους πρέσβεις της ΕΕ

Για την επίσκεψη του στον Έβρο μαζί με τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους πρέσβεις. Τους ενημερώσαμε για όλα. Πήγαμε και στο σημείο που έχει κατασκευαστεί ο φράχτης. Συνειδητοποίησαν πόσο οξύ ήταν το πρόβλημα. Το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα αν δεν ήταν ο φράχτης, που αν ανοίγαμε τα σύνορα και δίναμε λάθος μήνυμα θα ήταν εκατομμύρια και θα δημιουργούσαν και ένα θέμα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Συμπλήρωσε ότι «είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος τώρα, διότι η απειλή εκτείνεται σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων, δεν είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο (ενν. σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020), επομένως χρειάζεται εγρήγορση. Το προσωπικό ενισχύεται συνεχώς».

Εκλογές

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος, στην εκλογική περιφέρεια του νότιου τομέα της Αθήνας.

Σχετικά με τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Η πρώτη κάλπη είναι η καθοριστική. Είναι ώρα για σταθερότητα. Δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη που οδήγησαν την χώρα στην αποτυχία, όπως η 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δοθεί η δύναμη στην Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή. Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Στις εκλογές ο λαός είναι κυρίαρχος και αυτό που θα αποφασίσει ο λαός πρέπει άπαντες να το σεβαστούν».


Πηγή: www.thestival.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια