Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

19χρονη, θύμα σεξουαλικής επίθεσης, καταδικάστηκε για ψευδή καταμήνυση αστυνομικού

33χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε τριετή  φυλάκιση γιατί χτύπησε τη σύντροφό του


Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής το  σε μια ημεδαπή, που κρίθηκε ένοχη για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση αστυνομικού ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Η κατηγορούμενη σε ηλικία 19 ετών φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από έναν 52χρονο ημεδαπό που την απασχολούσε και κατήγγειλε τον αστυνομικό, που δικαιώθηκε χθες, ότι δεν έπραξε τα δέοντα.
Πιο συγκεκριμένα, την 28η Απριλίου 2023 έχει προσδιοριστεί ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της 19χρονης έναν 52χρονο Ροδίτη, που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 19η Μαΐου 2018 και ώρα 03.00 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού. Εις βάρος του υποβλήθηκε συγκεκριμένα έγκληση από μια 19χρονη που διατείνεται ότι ασέλγησε εις βάρος της την 18η Μαΐου 2018 το βράδυ σε κατάστημά του, ενώ της έκανε μασάζ.

Η 19χρονη, κάτοικος Αθηνών και προσωρινά Κρεμαστής, άρχισε να απασχολείται στο κατάστημα του μηνυόμενου.
Όπως υποστηρίζει, την 18η Μαΐου 2018 ο μηνυόμενος προσεφέρθη και εκείνη δέχτηκε να της διδάξει θαλάσσιο σπόρ και μετά το πέρας της διδασκαλίας της έδωσε μια πετσέτα για να κάνει μπάνιο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.
Όταν τελείωσε το λουτρό της, φορώντας το μαγιό της, ο μηνυόμενος, όπως διατείνεται, την έπεισε να της κάνει μασάζ μόνο στην πλάτη.
Ξάπλωσε και ο μηνυόμενος, όπως περιέγραψε, αφού πρώτα έκλεισε την πόρτα, ξεκίνησε τις μαλάξεις, που άρχισαν να γίνονται ενοχλητικές όταν αρχικά μετακίνησε το μαγιό της προς τα μέσα και πίεζε τον πισινό της.
Όπως υποστηρίζει, της κάλυψε το πρόσωπο με μια πετσέτα και ότι της αφαίρεσε εντελώς το μπικίνι με αποτέλεσμα να μείνει γυμνή και ότι ασέλγησε εις βάρος της με τα δάκτυλά του.
Η 19χρονη ισχυρίστηκε ότι άρχισε να κλαίει με λυγμούς και εκείνος σταμάτησε.
Πέραν όμως αυτής της υποθέσεως η 19χρονη είχε υποστηρίξει ότι ένας αστυνομικός δεν την συνόδευσε σε ιατροδικαστή και ότι δεν εξετάστηκε από ιατροδικαστή μετά την μήνυση εις βάρος του 52χρονου.
Η 19χρονη μέμφθηκε τον αστυνομικό διότι ο τελευταίος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στο πλαίσιο αστυνομικής προανάκρισης που διενεργήθηκε ύστερα από έγκλησή της σε βάρος του 52χρονου για πράξεις οι οποίες οδήγησαν στην ποινική δίωξη του τελευταίου και ανέφερε γεγονότα τα οποία κατά την κρίση της ήσαν ψευδή και τα οποία οδήγησαν στην επιεικέστερη του δέοντος ποινική μεταχείρισή του τον οποίο είχε καταγγείλει για πράξη διωκόμενη σε βαθμό κακουργήματος και δη για το κακούργημα του βιασμού.
Σύμφωνα με την ίδια ουδέποτε την πήγε ο αστυνομικός σε ιατροδικαστή, αλλά στο Γυναικολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Ρόδου, όπου ο γιατρός δεν την εξέτασε καν, αλλά της είπε προφορικά ότι εφόσον δεν υπήρξε είσοδος γεννητικού οργάνου αλλά μόνο δακτύλου στα γεννητικά όργανα της εγκαλούσας, δεν χρειαζόταν να της γίνει εξέταση, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πως δεν υπάρχει στην δικογραφία γραπτή ιατροδικαστική έκθεση.
Εντούτοις, τα ανωτέρω καταγγελλόμενα διαψεύστηκαν από το συλλεγέν κατά την διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση αποδεικτικό υλικό, από το οποίο συνάγεται ότι η προκείμενη έγκληση είναι προδήλως αβάσιμη στην ουσία της και όσα αναφέρθηκαν στην ένορκη κατάθεση του αστυνομικού είναι εξ αντιδιαστολής αληθή.
Πλέον συγκεκριμένα, σύμφωνα με κατάθεση του Ιατροδικαστή Ρόδου την 19-5-2018 προσήλθε σε εκείνον η εγκαλούσα για εξέταση και κατόπιν (συνετάγη η ιατροδικαστική έκθεση, το πρωτότυπο της οποίας απεστάλη και στο Α.Τ. Ιαλυσού, από το οποίο παραγγέλθηκε η διενέργεια της εξέτασης.
Ο ιατροδικαστής προσκόμισε και παρέδωσε στον διενεργήσαντα την προκαταρκτική εξέταση πταισματοδίκη αντίγραφο της επίμαχης ιατροδικαστικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία (παρατίθεται αυτολεξεί) «από την αντικειμενική εξέταση ουδέν διαπιστώθηκε».



Πηγή: www.dimokratiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια