Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη ο γιος του "Στέλιου" της 17 Νοέμβρη στην Πάτρα: Συμμορία αντιεξουσιαστών λήστευε τράπεζες και ταχυδρομεία




Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό δύο ακόμη ατόμων. Εξι μέχρι στιγμής οι συλλήψεις.




Ο γιος του "Στέλιου" της 17 Νοέμβρη, έκανε ένοπλες ληστείες και διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα. Ήταν ένα από τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών την Τετάρτη.



Οι 7 συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ, ενώ ήταν στην πλειονότητα τους παλιοί γνώριμοι των αρχών, καθώς είχαν απασχολήσει για συμμετοχή σε επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικές ύλες, ναρκωτικά και... φυλλάδια με αναφορές στον "Επαναστατικό Αγώνα".



Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς αναζητούνται δύο ακόμα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στη παράνομη δραστηριότητα της συμμορίας.

Η μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας, ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν σε στενό αστυνομικό κλοιό εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς είχε διαπιστωθεί η σύνδεση τους με σειρά από ληστείες που είχαν σημειωθεί από το 2020 μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα, η συμμορία ήταν υπεύθυνη για ένοπλα χτυπήματα σε τρία υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ., σε τρεις τράπεζες και σε ένα σούπερ μάρκετ.

Συνολικά έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή 9 ατόμων, με τις αρχές μέχρι στιγμής να έχουν συλλάβει στα πλαίσια της μεγάλης επιχείρησης 6 άνδρες και μία γυναίκα.

Το ένα από τα μέλη της συμμορίας, είναι ο 28χρονος γιος του 57χρονου σήμερα "Στέλιου" της 17Ν, Κώστα Καρατσώλη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη και αποφυλακίστηκε το 2010.
Ο "Στέλιος" ή Κώστας Καρατσώλης (αριστερά) με τον Ηρακλή Κωστάρη



Σε κατ’ οίκων έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πιστόλια, 230 γραμμάρια δυναμίτιδας, πυροκροτητές, τρεις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, φυλλάδια του αντιεξουσιαστικού χώρου με αναφορές στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικό Αγώνας", αλλά και σύνεργα μεταμφίεσης για ληστείες.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, ναρκωτικά, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες, καθώς είχαν στην κατοχή τους ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας.
Ποιος είναι ο "Στέλιος"

Ο Καρατσώλης γεννήθηκε το 1966 στην Αγιά Πάργας. Είχε υποστηρίξει ότι στρατολογήθηκε στην οργάνωση το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο "Στέλιος".

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη. Μετά την έφεση, η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 2010.
Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια