Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το κόλπο με την εγκυμοσύνη και το 1.000.000 ευρώ λεία



Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 72 περιπτώσεις κλοπής στην Αττική.




Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται πως είναι η λεία δεκαπενταμελούς σπείρας κακοποιών, την οποία εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, εντοπίζοντας μέρος των κλοπιμαίων.


Από τον περασμένο Φεβρουάριο τα μέλη της σπείρας αναζητούσαν στο διαδίκτυο αγγελίες ενοικίασης ή πώλησης ακινήτων. Προτιμούσαν, όμως, αυτά των οποίων οι ιδιοκτήτες είτε έμεναν στην ίδια πολυκατοικία είτε σε διπλανή.
Διαφήμιση





Ένα ζευγάρι εμφανιζόταν ως ενδιαφερόμενοι, μόνο που πάντοτε ήταν μία 20χρονη, η οποία δήλωνε εγκυμονούσα και προφασιζόταν ότι δεν ένιωθε καλά, για να βγει με τους ιδιοκτήτες στο μπαλκόνι.




Εκείνη την ώρα, και αφού είχαν φροντίσει να αφήσουν μισάνοιχτη την πόρτα του σπιτιού των ιδιοκτητών, οι συνεργοί τους έμπαιναν και άρπαζαν χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν.


Κατά τις έρευνές τους οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε ηλεκτρική σκούπα το ποσό των 25.000 ευρώ αλλά και
24 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM
τραπεζικές κάρτες, κάρτες ΟΠΑΠ και Casino
ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στις κλοπές
565,5 ευρώ
λυδία λίθος, χρυσά κοσμήματα και ρολόγια
μπρασελέ με 6 χρυσές λίρες
10 χρυσές λίρες

Η πλειοψηφία τους έχει απασχολήσει για συναφή αδικήματα τις αρχές, ενώ σε βάρος ορισμένων από αυτούς έχει σχηματιστεί στο παρελθόν πληθώρα δικογραφιών -πολλές εκ των οποίων κακουργηματικού χαρακτήρα- για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας.


Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 72 περιπτώσεις κλοπής στην Αττική, αλλά τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνεχίζουν την έρευνά τους.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια