Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υποκλοπές: Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ ζητούν Έλληνες εισαγγελείς για το predator

Υποκλοπές: Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ ζητούν Έλληνες εισαγγελείς για το predator


Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των ΗΠΑ απέστειλαν οι Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων.

Το αίτημα απεστάλη στο πλαίσιο της αναζήτησης των ηλεκτρονικών ιχνών των κακόβουλων sms, μέσω των οποίων έγινε η παγίδευση των κινητών τηλεφώνων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων κ.α. από το λογισμικό predator.

Το αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλαν οι δύο εισαγγελείς στις ΗΠΑ, αφορά την διαβίβαση στοιχείων για νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, καθώς η ψηφιακή διεύθυνση στην οποία καταλήγουν ορισμένες από τις παγιδευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, φαίνεται να ανήκει σε εταιρία ή εταιρίες με έδρα την Αμερική. Στόχος του αιτήματος είναι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την αποστολή των μηνυμάτων-παγίδων.

Έτσι οι Έλληνες εισαγγελείς εγγράφως θέτουν υπ´όψιν των αμερικανικών αρχών ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα με αντικείμενο την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων και ζητούν στοιχεία για τις επίμαχες εταιρείες, προκειμένου να εντοπιστούν οι αποστολείς των ύποπτων μηνυμάτων.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς οι οποίοι συνεχίζουν να εξετάζουν μάρτυρες, αναμένουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν αναθέσει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα κατά τις πρόσφατες εφόδους που οργάνωσαν σε γραφεία και οικίες προσώπων, που συνδέονται με τις εταιρίες που δραστηριοποιήθηκαν με το Predator.


Πηγή: www.zougla.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια