Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παραίτηση Σμυρλή: «Ξέπλυμα» για τη βρώμικη δουλειά του Predator η επιστράτευσή του στον προεκλογικό αγώνα


Έκανε τη βρώμικη δουλειά και απομακρύνεται, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Γιάννη Σμυρλή

«Πυρά» προς το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με φόντο την παραίτηση του Γιάννη Σμυρλή από τη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, για την επιστράτευσή του, όπως είπε ο ίδιος, «στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».


Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η παραίτηση του κ. Σμυρλή, δεν αποτελεί παρά «ξέπλυμα» για τη «βρώμικη δουλειά» που επιτέλεσε ο ίδιος στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στην αγορά του Predator.

«Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου και υπογραμμίζει ότι «ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να «ξεπλυθεί» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, όσο και για αυτές με το Predator που δήθεν τόσο καιρό δεν γνώριζε ποιος το έχει, αλλά το εξήγαγε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο ρόλος Σμυρλή στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει και η «Α», η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής στις 15 Νοεμβρίου 2021 με τελικό χρήστη την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης της Μαδαγασκάρης, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, να έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι o υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης διεξάγει σχετική έρευνα για το θέμα.


Μάλιστα, οι άδειες εξαγωγής προϊόντων διττής χρήσης (έτσι ονομάζονται τα λογισμικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πολεμικά όπλα) ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πιο συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Πολυμερών Οικονομικών Σχέσεων και Εμπορικής Πολιτικής του υπουργείου και ακολούθως στο Τμήμα Μέτρων Εμπορικής Άμυνας και Ειδικών Καθεστώτων Εισαγωγών-Εξαγωγών και Αδειοδοτήσεων.

Πηγή:avgi.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια