Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βουλή - Market Pass: Άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε «παρών»




Η «διαρροή» της Κουμουνδούρου ήταν πως οι βουλευτές θα στήριζαν τη ρύθμιση που αφορά στην κρατική επιδότηση κατά 10% των αγορών από καταστήματα τροφίμων γι


Στροφή στη στάση του έκανε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το market pass αποφασίζοντας τελικά να δηλώσει «παρών».




Η «διαρροή» της Κουμουνδούρου ήταν πως οι βουλευτές θα στήριζαν τη ρύθμιση που αφορά στην κρατική επιδότηση κατά 10% των αγορών από καταστήματα τροφίμων για ένα εξάμηνο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση βαπτίζει την έκτακτη εισφορά “δαπάνη”, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος. Κατά συνέπεια, σημειώνουν θα επιστραφεί στα διυλιστήρια ενα μεγάλο μέρος του ποσού, κατι το οποίο δεν τους επιτρέπει να πουν το “ναι”».




«Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων θα γίνει με το χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη. Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να εκπέσει η φορολογία», ανέφερε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλειδη Τσακαλώτου ο Αλέξης Τσίπρας.



Η τροπολογία αναμένεται να υπερψηφιστεί από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα ψηφίσουν «παρών», ενώ το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει.



Πηγή: www.cnn.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια