Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mε τον κύριο Αρχηγό ζητά να συναντηθεί η ΕΑΚΠ για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων


''Κύριε Αρχηγέ, στην βάση όλων αυτών των ζητημάτων που προέκυψαν μέσα από την εκλογική διαδικασία για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε εκ νέου σε εσάς, πιστεύοντας ότι δεν είναι ποτέ αργά για διάλογο'' σημειώνει, μεταξύ άλλων στην επιστολή της προς τον κύριο Ράπανο η Ενωτικη Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.


ΠΡΟΣ: Κο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Αλέξιο Ράπανο

ΚΟΙΝ: Κο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και

Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη

Κο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και

Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά

Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων του Π.Σ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Πρωτοβάθμιες

Ενώσεις Πυροσβεστικού Σώματος.

Θέμα: «Αίτημα συνάντησης σχετικά με τα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την
εκλογική διαδικασία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων».

Κύριε Αρχηγέ,

Με το πέρας των εκλογών που διενεργήθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 2022 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μεταθέσεων με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναδείχθηκε πληθώρα προβλημάτων τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μερικές ημέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συνέχισε να είναι αποδέκτης παραπόνων από συναδέλφους για προβλήματα όπως, ότι έχει καταχωρηθεί λανθασμένα η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους είτε δεν είχε καταχωρηθεί καθόλου. Το γεγονός αυτό μας υποχρέωσε στις 8 Δεκεμβρίου 2022 με σχετική επιστολή μας, να σας εκφράσουμε την ανησυχία και να ζητήσουμε αναβολή των εκλογών εφόσον δεν ήταν δυνατό να δοθεί λύση εγκαίρως.

Παρόλα αυτά η διαδικασία προχώρησε κανονικά χωρίς να έχουν επιλυθεί τα προβλήματα και μάλιστα προέκυψαν επιπλέον κατά τη διεξαγωγή της. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν όπως μας επιβεβαίωσε και η Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων εκατοντάδες συνάδελφοι να μην μπορέσουν να ψηφίσουν παρά τις ολοήμερες προσπάθειές τους.

Την αμέσως επόμενη ημέρα ακόμα ένα απαράδεκτο γεγονός ήρθε να προστεθεί στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση όπου συγκεκριμένος εκλογικός συνδυασμός φαίνεται να απέκτησε λεπτομερή πρόσβαση στα αποτελέσματα των εκλογών και άρχισε να τα διαρρέει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά παράβαση, των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας που εσείς ο ίδιος ορίσατε με την υπ.αριθμ. 53618 οικ.Φ109.1 απόφαση (ΦΕΚ αριθμός φύλλου 4686 τεύχος Β΄ 5/9/2022) χωρίς καν να έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την αρμόδια για αυτό εφορευτική επιτροπή και να έχουν δημοσιευτεί στο psnet.gr με μέριμνα της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων .

Το γεγονός αυτό μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό καθ’ ότι ο εκλογικός μας συνδυασμός μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, αιτήθηκε την επομένη των εκλογών αντίγραφα των πρακτικών της εφορευτικής επιτροπής και σχετική ενημέρωση για την τοποθέτηση της επιτροπής επί της ενστάσεως που είχαμε υποβάλει , και αντί αυτών η απάντηση ήταν ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε μία εβδομάδα και ότι ουδείς πρόκειται να λάβει γνώση μέχρι τότε.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα έγινε επανειλημμένα προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων επί δύο συνεχόμενες μέρες χωρίς επιτυχία.

Θεωρούμε την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί εξαιρετικά σοβαρή, για το γεγονός ότι δοκιμάστηκε μέσα από την διαδικασία των εκλογών τουλάχιστον για το υπηρεσιακό συμβούλιο των κατωτέρων, η εγκυρότητα των υπηρεσιακών ενεργειών σε σχέση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Κύριε Αρχηγέ, στην βάση όλων αυτών των ζητημάτων που προέκυψαν μέσα από την εκλογική διαδικασία για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε εκ νέου σε εσάς, πιστεύοντας ότι δεν είναι ποτέ αργά για διάλογο και ζητούμε τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. μαζί σας για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία προβλήματα.

Προσδοκούμε στην θετική ανταπόκριση σας και είμαστε εν αναμονή των δικών σας ενεργειών!

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Κωνσταντίνος Κέκης

Αρχιπυροσβέστης

Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια