Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η "μάνικα" της μαφίας: Πώς συνδέεται το λαθρεμπόριο καυσίμων με την Greek Mafia - Πυροβολισμοί και συμβόλαια θανάτου


Λαθρεμπόριο καυσίμων και ελληνική Μαφία φέρεται να είναι "άρρηκτα" συνδεδεμένοι όροι τα τελευταία χρόνια.




Μετά το αίμα, ο… εκφοβισμός. Τη "χρυσοφόρο πίτα" της λαθρεμπορίας καυσίμων και υποκαταστήματα της GREEK MAFIA που ερίζουν την παντοκρατορία της, βλέπουν οι αρχές, πίσω από τους "προειδοποιητικούς" πυροβολισμούς έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά.



Mία επίθεση με χειροβομβίδα, μια ομάδα εκβιαστών, ένα πάρκινγκ – οπλοστάσιο, μια απάτη με νοθευμένα καύσιμα και μια εν ψυχρώ εκτέλεση, περιλαμβάνει το παρελθόν του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Τον περασμένο Ιούνιο, ο 38χρονος γιος του, που φέρεται να συνδέεται με ένα ακόμα θύμα των εκκαθαρίσεων της GREEK MAFIA, τον "Θείο ΤΖΟ", Γιάννη Σκαφτούρο, είχε πέσει νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση σε άλλο βενζινάδικο της οικογένειας στη Λεωφόρο Μαραθώνος.


Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των δύο δραστών το πρωί της Δευτέρας. Λίγο πριν τις 10:00, το Ι.Χ. μάρκας Smart στο οποίο επέβαιναν, πέρασε με ταχύτητα μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων, κινούμενο στο απέναντι ρεύμα της Λεωφόρου Λαυρίου. Ο συνοδηγός, κατέβασε το παράθυρο, έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.



"Άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό, σηκώθηκα όρθιος για να δω τι γίνεται και είδα το συνοδηγό να πυροβολεί εν κινήσει. Έριξε περίπου 6 με 7 σφαίρες. Μετά είδα το όχημα να κινείται προς Παιανία με μεγάλη ταχύτητα. Δεν είπαν τίποτα", ανέφερε ο υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο για την φύλαξη της επιχείρησης που ήταν κλειστή λόγω Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από το σημείο δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών, που έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Παράλληλα εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουν την πορεία του οχήματος των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα πρατήρια της συγκεκριμένης οικογένειας γίνονται στόχος. Στο παρελθόν άγνωστοι είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα σε ένα από αυτά, ενώ δύο χρόνια πριν, σε έλεγχο των Αρχών σε άλλο βενζινάδικο είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με τη νόθευση καυσίμων. Το 2015, σε πάρκινγκ ίδιας ιδιοκτησίας στον Κορυδαλλό, είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες.






Πανομοιότυπα συμβόλαια θανάτου

Ιούνιος 2022. Ο 38χρονος γιος του ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων, πέφτει νεκρός σε άλλο βενζινάδικο της οικογένειας, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα. Οι δράστες πυροβόλησαν περισσότερες από 40 φορές μέσα σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα για να... βεβαιωθούν ότι πέτυχαν το στόχο τους και εξαφανίστηκαν από το σημείο μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αρμόδιοι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, κάνουν λόγο για… "καρμπόν" συμβόλαιο θανάτου με αυτό του "θείου Τζο", Γιάννη Σκαφτούρου, που εκτελέστηκε τον περασμένο Απρίλιο στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Όπως εκτιμούν, η δολοφονία σχετίζεται με το παρελθόν του θύματος και τις διαφορές που ενδεχομένως ανέκυψαν στο πλαίσιο της επικυριαρχίας στη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων, δραστηριότητες έχουν εντάξει στο "ρεπερτόριό" τους ομάδες της λεγόμενης Greek Mafia. Ο 38χρονος, ήταν παλιός γνώριμος των αρχών και είχε κατηγορηθεί το 2014 ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με τις προσωνυμίες "Σαμπρέλας", "Καράφλας" ή "Νταίζη", που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.
GREEK MAFIA και λαθρεμπόριο καυσίμων

Λαθρεμπόριο καυσίμων και ελληνική Μαφία φέρεται να είναι "άρρηκτα" συνδεδεμένοι όροι τα τελευταία χρόνια, όπως διαπιστώθηκε το 2019 σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Πίσω από το εντός των συνόρων δίκτυο, κρύβονται τέσσερις ομάδες, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της Greek Mafia.

Μέλη της, όπως ο Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης και άλλοι, ενέταξαν στην παράνομη δράση τους το λαθρεμπόριο και τη νόθευση καυσίμων.

Greek Mafia και κυκλώματα λαθρεμπόρων φέρνουν τα τελευταία χρόνια τόνους χημικών διαλυτών με βυτιοφόρα, κυρίως από τη Βουλγαρία, με παραλήπτες εταιρίες-"μαϊμού", με χρώματα και βερνίκια, που δεν έχουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Οι χημικοί διαλύτες αναμιγνύονται με αμόλυβδη βενζίνη και μετατρέπονται σε ένα νοθευμένο καύσιμο. Μάλιστα, αν η πρόσμιξη του διαλύτη είναι σε ποσοστό 30% της συνολικής ποσότητας του νοθευμένου καυσίμου, δεν εντοπίζεται σε έναν επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, παρά μόνο αν υπάρχει σχετική πληροφορία και δείγμα του καυσίμου αναλυθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Ενδεικτικό είναι ότι 1 λίτρο χημικού διαλύτη κοστίζει για το λαθρέμπορο περίπου 10 λεπτά
Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο τίγρης στο απυρόβλητο