Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Full pack μεταφοράς μεταναστών στη χώρα από το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.


Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης κατάφεραν να επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στη διακίνηση μεταναστών στη χώρα μας συλλαμβάνοντας μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση 18 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δρουσαν από τις αρχές του έτους και είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Ο κάθε μετανάστης ή κάποιος συγγενής του έδινε προκαταβολικά τα χρήματα που κυμαίνονταν από 2.000 έως 5.000 ευρώ. Η παραλαβή γινόταν από μία δασική περιοχή στον Έβρο και στη συνέχεια με νοικιασμένα ή κλεμμένα αυτοκίνητα τους προωθούσαν στο εσωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε safe houses ώστε στη συνέχεια να πάνε στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε στην παρούσιαση της υπόθεσης που έγινε στο Αρχηγείο ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Από τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει ξεκάθαρα ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε, προσφέροντας «πλήρη πακέτα» μεταφοράς μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, με οχήματα της οργάνωσης και διαμονή σε προαναχωρησιακούς χώρους – safe houses, προκειμένου στη συνέχεια να αναχωρήσουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Παράλληλα, διέθεταν και εναλλακτική επιλογή για την έξοδο από τη χώρα οδικά, μέσω των βόρειων συνόρων της.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Χαβδούλας δήλωσε μεταξύ άλλων: Υποθέσεις όπως η σημερινή παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας και απαιτούν κατάλληλη προετοιμασία και συντονισμένες ενέργειες, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι οργανώσεις που διακινούν παράνομα μετανάστες δραστηριοποιούνται τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της χώρας μας.
Οι 18 συλλήψεις, οι 14 έρευνες σε οικίες και καταστήματα και ο εντοπισμός σημαντικών πειστηρίων, όπως επιχειρησιακά οχήματα και ταξιδιωτικά έγγραφα, επιβεβαιώνουν την άρτια οργανωμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.



Η Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Αστυνόμος Β' Κωνσταντία Δημογλίδου περιέγραψε τον τρόπο δράσης του κυκλώματος: Εναλλακτικά, ορισμένα από τα διακινούμενα άτομα, μεταφέρονταν κάνοντας χρήση αστικών λεωφορείων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου παραλαμβάνονταν από οχήματα και τους μετέφεραν στα βόρεια σύνορα της χώρας, τα οποία με τη βοήθεια αλλοδαπών διέσχιζαν πεζή.

Για να επιτύχουν τον σκοπό τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με διακριτούς ρόλους, ενώ ανάμεσά τους υπήρχε μέλος, το οποίο είχε αναλάβει την προμήθεια οχημάτων από ευρωπαϊκές χώρες και τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούσαν στη λειτουργία της οργάνωσης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, σε σπίτια και καταστήματα, βρέθηκαν:

12 επιχειρησιακά οχήματα,
136 ταξιδιωτικά έγγραφα, από τα οποία 110 γνήσια,
48.020 ευρώ,
69 κινητά τηλέφωνα,
μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων και
61 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σε ένα από τα καταστήματα, εντοπίστηκε και συνελήφθη υπήκοος Συρίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 16ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για βιασμό της πρώην συζύγου του,


Eξαρθώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια