Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Χανίων: Αποδοχή αιτήματος σύναψης σύμβασης προμήθειας φαρμάκων


Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ: Αστυνομικές Υπηρεσίες Δ.Α. Χανίων – Μέλη μας



ΚΟΙΝ: α) Κλάδος Υγείας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Κ.Υ.Υ.Α.Π./ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.)

β) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

γ) Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Χανίων

δ) Σύλλογο Πολιτικών Υπαλλήλων Κρήτης

ε) Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων

στ) Μ.Μ.Ε.



ΘΕΜΑ: « Αποδοχή αιτήματος της Ένωσής μας περί σύναψης σύμβασης προμήθειας φαρμάκων».



Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε την αποδοχή του αιτήματός μας περί σύμβασης προμήθειας φαρμάκων για τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας, ανάμεσα στον Κ.Υ.Υ.Α.Π./ ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. (Ταμείο πρώην Αστυνομίας Πόλεων) και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων, διαδικασία η οποία διήρκησε συνολικά 1.5 χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό, οι ασφαλισμένοι αστυνομικοί του Νομού Χανίων, στους οποίους εμφανίζεται η ηλεκτρονική ένδειξη ασφάλισης στο Ι.Κ.Α./Κ.Υ.Υ.Α.Π. επί των ηλεκτρονικά εκδιδομένων συνταγών, θα απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής της συμμετοχής τους στα φαρμακεία που ανήκουν στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 01/02/2023 θα ξεκινήσει η υλοποίηση Σύμβασης μεταξύ του Κ.Υ.Υ.Α.Π./ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.(Ταμείο πρώην Αστυνομίας Πόλεων) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων για τους ασφαλισμένους - δικαιούχους παροχών του ΚΥΥΑΠ (άμεσα και έμμεσα μέλη).

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Σύμβαση αυτή, από την 01/02/2023 το εν ενεργεία αστυνομικό, το πολιτικό προσωπικό καθώς και οι απόστρατοι συνάδελφοί μας ασφαλισμένοι στον Κλάδο Υγείας / ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. (Ταμείο πρώην Αστυνομίας Πόλεων) καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών, ΔΕ θα καταβάλλουν στα φαρμακεία που ανήκουν στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων, το ποσοστό συμμετοχής που τους αναλογεί καθώς και το ποσοστό 50% που προκύπτει από τη διαφορά γενοσήμου – πρωτοτύπου φαρμάκου.





Τα ανωτέρω ποσά θα αποζημιώνονται από τον Κλάδο Υγείας/ΤΑ.Π.Α.Σ.Α απευθείας στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων, όπως γίνεται ήδη επιτυχημένα στην Αττική, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, στο Ηράκλειο και στη Θεσσαλονίκη.

Με αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζεται:

Α) Η εξυπηρέτηση των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων μας αλλά και του πολιτικού προσωπικού, καθώς θα απαλλαγούν από περιττές χρονοβόρες δαπάνες, που πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να υλοποιήσουν και θα λάβουν έμμεση οικονομική ελάφρυνση, καθώς είναι γνωστή η γενικότερη χρηματική τους επιβάρυνση κατά τα χρόνια των μνημονίων.

Β) Η έναρξη μίας υγιούς συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους το Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

Γ) Η διασφάλιση ότι τα χρήματα των συναδέλφων μας όσον αφορά τις φαρμακευτικές δαπάνες θα μείνουν εντός των τειχών του Νομού Χανίων και δεν θα διαρρεύσουν εκτός, μέσω ηλεκτρονικών αγορών.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως την Τμηματάρχη Κλάδου Υγείας/ΤΑ.Π.Α.Σ.Α Α/Υ΄ κ. Βασιλική Αντωνίου για την εξαιρετική καθοδήγηση και την ανιδιοτελή συμβολή της όσον αφορά την εξυπηρέτηση του αιτήματός μας, δίχως τη βοήθεια της οποίας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί το εν λόγω εγχείρημα. Ομοίως ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων κ. Εμμανουήλ Κατσαράκη, για τη θετική του εισήγηση, καθώς και το λοιπό Διοικητικό Συμβούλιο για την άμεση αποδοχή του αιτήματός μας. Τέλος ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στο ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. κ. Γεώργιο Αυρηλιώνη αλλά και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόριο Γερακαράκο για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο εγχείρημά μας αυτό, μέσω του οποίου θα επωφεληθούν εκατοντάδες μέλη της Ένωσής μας.

 

                                               Για το Δ.Σ.

 

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος


 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια