Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ιερέας που έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης εξηγεί πως τον ξεγέλασαν οι απατεώνες







Γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις οι δύο απατεώνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα που συνομίλησαν με τον ιερέα, ο οποίος διαχειρίζεται το λογαριασμό της εκκλησίας για τα συσσίτια των απόρων της Αγίας Τριάδας. Όλοι είναι συντετριμμένοι όταν έμαθαν ότι αθεόφοβοι απατεώνες που δεν λογαριάζουν τίποτα έκλεψαν τα χρήματα με τα οποία τρέφονται χρόνια τώρα δεκάδες άποροι συμπολίτες μας.



Ο ιερέας, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει βοηθήσει με το έργο του συνανθρώπους μας, δεν περίμενε ότι τα άτομα με τα οποία συνομιλούσε είχαν σκοπό όχι να βοηθήσουν το έργο του, αλλά να αδειάσουν το λογαριασμό της τράπεζας, στον οποίο πολίτες από όλη την Ελλάδα καταθέτουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν άλλους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Μιλώντας στο Creta24, ανέφερε ότι τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε ήταν στις 30 Νοεμβρίου. Αρχικά επικοινώνησε μαζί του ένας άνδρας, έδωσε ψεύτικα όπως αποδείχτηκε στοιχεία και είπε ότι η δωρεά των 10 χιλιάδων ευρώ που θέλει να κάνει είναι από την ιδιοκτησία δύο εργοστασίων. Το ένα όπως του είπε κατασκευάζει κρασοβάρελα, τα οποία τροφοδοτεί και σε επιχειρηματίες του νησιού. Στο δεύτερο τηλεφώνημα που έγινε την ίδια ημέρα, ο ιερέας, εκτός από τον άνδρα, επικοινώνησε και με μία γυναίκα που είπε ότι εργάζεται στην επιχείρηση.

«Μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν δωρεά, όπως γίνεται συνήθως. Γι’ αυτό δεν υποψιάστηκα κάτι. Πολύς κόσμος επικοινωνεί, γνωρίζουν το τηλέφωνό μου γι’ αυτό το σκοπό. Βάζουν τα χρήματα και στη συνέχεια, τους στέλνουμε την άλλη μέρα τις αποδείξεις».

Ο απατεώνας ήταν πιεστικός και επίμονος. Είπε ότι έβαλε το ποσό και ζητούσε από τον ρασοφόρο να του πει εάν μπήκαν τα χρήματα, τα οποία ήταν της εταιρίας και έπρεπε να ενημερώσει.

«Επέμενε και μου έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο. Ενεργοποίησα το link και έδειξε ότι είναι από μια συγκεκριμένη τράπεζα. Εμφανίστηκε μια εικόνα που έδειχνε ένα εισερχόμενο έγγραφο. Μου ζητούσε τους κωδικούς και δυστυχώς τους έβαλα…»




Όπως λέει, τα χρήματα που αφαιρέθηκαν, 8.900 ευρώ, ήταν για τα συσσίτια των απόρων. «Έμεινε ένα μικρό ποσό στο λογαριασμό δυστυχώς, που δεν φτάνει για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Θα πρέπει αν δεν βρεθούν οι δράστες και δεν επιστραφούν τα χρήματα να καλύψω εγώ τα χρήματα αυτά», καταλήγει ο ίδιος.

Πηγή: creta24.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια