Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Φωνή της Υ.ΜΕ.Τ.


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Σπυρίδων, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Παντελής, ΜΠΟΝΙΑΣ Γεώργιος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΜΠΑΝΤΙΑΚΑΣ Θωμάς, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αναστάσιος, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος


Η Φωνή της Υ.ΜΕ.Τ.Οι εκλεγμένοι της Ένωσης Αθηνών εύχονται χρόνια πολλά στο προσωπικό της Δ.Α.Ε.Α., χωρίς τραυματισμούς και επεισόδια όσο αυτό είναι εφικτό. Ευχόμαστε να έχουμε υγεία και αυτές τις γιορτινές μέρες να είμαστε με τις οικογένειές μας.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στα μέτρα τάξης που λάβαμε 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, σε συνεργασία με τον Α-300 και Α-308, συγκριτικά με άλλες χρονιές τηρήθηκε το ωράριο εργασίας και έγινε πολύ καλή διαχείριση των δυνάμεων στα σημεία. Επεισόδια ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νεαροί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων δημιούργησαν οδοφράγματα καίγοντας κάδους απορριμμάτων και εκτοξεύοντας αντικείμενα προς τις δυνάμεις. Οι διμοιρίες λειτούργησαν επαγγελματικά με σύνεση και αυτοκυριαρχία.

Απονομή ΗΘΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ «ΕΠΑΙΝΟΣ» στο προσωπικό που εκτέλεσε υπηρεσία κατά το χρονικό διάστημα 24-26/1/22 κατά την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους άνδρες της διμοιρίας του Ε’ ΤΜΕΤ που παρείχαν συνδρομή και τις πρώτες βοήθειες σε 6 χρονο κοριτσάκι που έχασε τις αισθήσεις του εντός τουριστικού λεωφορείου ενημερώνοντας παράλληλα και το ΕΚΑΒ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της υπηρεσίας. Κατόπιν ενεργειών μας σε συνεννόηση με τον Α-300, έγινε ο επανασχεδιασμός όσον αφορά την διάταξη των διμοιριών της Υ.ΜΕ.Τ. στην Πλατεία Εξαρχείων.

Επίσης έχουν αυξηθεί η βία και οι επιθέσεις εναντίον των διμοιριών στα γήπεδα. Σημειώνοντας επεισόδια συνεχώς χωρίς η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να προβαίνει σε κάποια ενέργεια παρά τις οχλήσεις μας. Πρέπει επιτέλους οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών να χαρακτηριστούν «ιδιώνυμο αδίκημα», να τιμωρούνται οι υπαίτιοι, προτού να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς είτε αστυνομικών είτε πολιτών. Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών παρέστη στο στρατιωτικό νοσοκομείο για συμπαράσταση στους τραυματίες συναδέλφους.

Για άλλη μια φορά το προσωπικό των διμοιριών συμμετείχε ενεργά κατά την διεξαγωγή της αιμοδοσίας στην έδρα της Δ.Α.Ε.Α.. Η Ένωση Αθηνών με αυτή τη δράση στηρίζει τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους όποτε αυτό απαιτηθεί.

Μετά από πρότασή μας, σε συνεννόηση με τους Α-300 και Α-308 εγκρίθηκε εκπαίδευση του προσωπικού της Δ.Α.Ε.Α. στη χορήγηση δακρυγόνων και χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
Να καλωσορίσουμε τους νέους συναδέλφους που ήρθαν στην υπηρεσία μας. Να τους ευχηθούμε καλή θητεία και να θυμούνται ότι η κάθε διμοιρία είναι μια οικογένεια και ο ένας στηρίζει τον άλλον.



 

Πηγή: easya.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια