Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υποκλοπές: Ποιος είναι ο ανώτατος δικαστής που παρακολουθούσε η ΕΥΠ επί Τσίπρα και ποιος ο νυν υπουργός... που θα σκάσει




Βροχή έρχονται οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Τόσο για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη



Βροχή έρχονται πλέον οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, καθώς ήρθαν στο φως νέες πληροφορίες για τον ανώτατο δικαστή που ήταν υπό παρακολούθηση επί εποχής πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, και για τον οποίο έθεσε επιτακτικά ερώτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός- απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ- ενώ την ίδια στιγμή η εφημερίδα Documento υπόσχεται ότι θα παρουσιάσει στοιχεία για παρακολούθηση υπουργού από την ΕΥΠ.



Ποιος είναι ο υπουργός, ποια είναι η τεκμηρίωση, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά η εισαγωγή στο δημοσίευμα έγινε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, που ρώτησε με επιμονή τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν υπάρχει υπουργός που ήταν σε νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ και σε περίπτωση που το γεγονός αποδειχθεί, αν θα παραιτηθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε. Εικάζεται ότι ο υπουργός είναι ο Κωστής Χατζηδάκης.


Εν αναμονή πάντως των αποκαλύψεων για τον υπουργό, φαίνεται ότι διευκρινίζεται το άλλο μυστήριο της προχθεσινής συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, όταν ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε αν επί των ημερών του ήταν υπό παρακολούθηση "υπουργοί, δημοσιογράφοι και ανώτατοι δικαστές". Η προσθήκη ανώτατου δικαστή στην ιστορία των υποκλοπών επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε εντύπωση και στα δημοσιογραφικά γραφεία έγινε μεγάλη κουβέντα για το τι εννοεί και τι ξέρει ο πρωθυπουργός. Η ερώτηση έμεινε φυσικά αναπάντητη από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά λίγες ώρες μετά ήρθε μια απάντηση, από την ίδια εφημερίδα που αποκαλύπτει την καταγγελία Τσίπρα, για τον υπουργό της ΝΔ που ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Τι γράφει το Documento

Η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη έδωσε την απάντηση στην ερώτηση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας ότι προφανώς το επιτελείο Μητσοτάκη έψαξε στα αρχεία της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς ανακάλυψε διάφορα στοιχεία. Υπάρχουν στοιχεία για παρακολουθήσεις ανώτατων δικαστών; Υπάρχουν διάλογοι και καταγεγραμμένα στοιχεία; Ναι απαντά η εφημερίδα, δίνοντας όμως μια άλλη διάσταση στην αποκάλυψη. Υποστηρίζοντας ότι οι ανώτατοι δικαστές ή ο ανώτατος δικαστής που ήταν σε συνακρόαση, δεν ήταν αυτός στόχος της υποκλοπής της ΕΥΠ, αλλά ήταν από "σπόντα", αφού συνομιλούσε με ποινικούς που ήταν υπό παρακολούθηση. Ανώτατος δικαστής και συνομιλούσε με ποινικούς; Απίθανο ακούγεται, αλλά αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα.

Φυσικά και υπάρχουν (σσ στοιχεία και συνομιλίες από παρακολουθήσεις ανώτατων δικαστών) και μερικές μάλιστα αποτελούν μέρος της δικογραφίας για την Greek Mafia, γράφει η εφημερίδα. Δεν προέκυψαν όμως γιατί υπήρχε εντολή καταγραφής συνομιλιών κάποιων δικαστών ή δημοσιογράφων από την ΕΥΠ. Αντιθέτως οι καταγραφές έγιναν γιατί τα συγκεκριμένα πρόσωπα επικοινώνησαν με κάποιους ποινικούς που ήταν σε επισύνδεση. Μια τέτοια περίπτωση για παράδειγμα είναι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι, αλλά η αστυνομία δεν ξέρει, ούτε θέλει να ξέρει τίποτα για το έγκλημα. Ο Καραϊβάζ επικοινωνούσε με αστυνομικούς που ήταν παρακολουθούμενοι ως μέλη της Greek Mafia.

Έχουν καταγραφεί επίσης δικαστικοί (εξαιτίας πάντα της επικοινωνίας τους με κάποιους που ήταν παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ) σε πολύ ενδιαφέρουσες μάλιστα συνομιλίες να λένε ότι περιμένουν τα "γλυκά" , τις "τούρτες" και τα "ψάρια" . Και φυσικά έχουν καταγραφεί πολιτικοί και πολιτευτές, ανήσυχοι και ομιλητικοί, να μιλούν με την ελληνική Μαφία, ενώ τα τηλέφωνά της ήταν σε συνακρόαση.


Η εφημερίδα πάντως εκτός από την ερμηνεία που δίνει για τις παρακολουθήσεις δικαστών επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνει και μια απειλή. Απειλή, ότι ενδεχομένως αν βγούν αυτές οι συνομιλίες θα προκύψουν άλλα προβλήματα και στοιχεία για τη διαφθορά δικαστών, ενώ κάνει λόγο και για εμπλοκή προσώπου συγγενικού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπάρχει ο κίνδυνος, αναφέρει χαρακτηριστικά, η επαναφορά τους στην επικαιρότητα, να δημιουργήσει καραμπόλες, αφού θα αρχίσουν όλοι να αναρωτιούνται τι έγινε με εκείνους τους δικαστές που περίμεναν τις "τούρτες" και τον ποδοσφαιρικό παράγοντα που ήθελε να συναντήσει τον Εισαγγελέα φίλο της ομάδας; Οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη ή τη γλίτωσαν και πώς; Θα εκτεθεί και εκείνος ο απεσταλμένος συγγενής του Κυριάκου που πηγαινοερχόταν στον Άρειο Πάγο επιμένοντας ότι "η Μαρία είναι καλό παιδί".
Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια