Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και κλοπή μοτοσικλετών (ΒΙΝΤΕΟ)


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κλοπών μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (9-12-2022) στην περιοχή του Ρέντη, δύο ημεδαποί άνδρες και ημεδαπή γυναίκα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και της διακεκριμένης κλοπής.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έτερο μέλος της συμμορίας, καθώς και άλλο άτομο κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων.

Στο πλαίσιο διενεργηθείσας προανάκρισης της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων σχετικά με δομημένη ομάδα ατόμων η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και στη διάπραξη κλοπών μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της 9-12-2022 συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή του Ρέντη, με σκοπό την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου.

Τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη με τιμές πώλησης ενδεικτικά, -1- γραμμ. κοκαΐνης έναντι του ποσού των -50- ευρώ και συσκευασία του -1- γραμμ. κάνναβης έναντι του ποσού των -5- ευρώ, ενώ η εγκληματική τους δράση υπολογίζεται τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του 2022.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία από την εγκληματική της δραστηριότητα ανέρχεται, τουλάχιστον, στο χρηματικό ποσό των -15.000- ευρώ, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά -120- συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από έρευνες σε οικίες και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:-25,4- γραμμ. κοκαΐνης
-112,9- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης σε -98- αυτοσχέδιες συσκευασίες
-3.849- ευρώ και -39.000- Λεκ Αλβανίας
ζυγαριά ακριβείας
αεροβόλο πιστόλι
-4- αναδιπλούμενα μαχαίρια
-7- κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν επιπλέον αυτοκίνητο και -2- μοτοσυκλέτες, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, καθώς και σκελετός μοτοσυκλέτας που εκλάπη προ 2 μηνών από τον Πειραιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια