Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζαλίζουν τα ποσά που βρήκε η βελγική αστυνομία στην κατοχή Καϊλή και Παντσέρι – Η πρώτη εικόνα



Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκ. ευρώ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση που αφορά το σκάνδαλο Qatar gate, στο οποίο εμπλέκεται η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, καθώς οι βελγικές αρχές κινήθηκαν άμεσα για την διαλεύκανση της.



H βελγική εφημερίδα Le Soir δημοσίευσε την Τρίτη 13/12 μια φωτογραφία από τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της, στο σπίτι πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Παντσέρι αλλά και στη βαλίτσα που κουβαλούσε ο πατέρας της ευρωβουλευτή, από την αστυνομία της χώρας, και το ποσό πραγματικά ζαλίζει…


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, πρόκειται για ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.


Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας Le Soir αναφέρουν πως στην κατοχή του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Παντσέρι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ, και επομένως σχεδόν 900.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή της Εύας Καϊλή του συντρόφου της και του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.
Το Ευρωκοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από αντιπρόεδρο

Στο μεταξύ, η Εύα Καϊλή καθαιρέθηκε την Τρίτη 13/12 από την θέση της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής. Η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων για να προχωρήσει η διαδικασία, έγινε δεκτή και η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα έκανε τη σχετική ανακοίνωση.



“Ενόψει των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον ένας από τους αντιπροέδρους του. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές“, έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Μετσόλα.



Η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη σε φυλακή του Βελγίου και την Τετάρτη 14/12 αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, το οποίο θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή όχι έως τη δίκη, τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες.
Πηγή: debater.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια