Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη στελεχών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Συντονιστικό Κέντρο της Γ.Α.Δ.Α.


Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στελεχών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η ξένη αποστολή αποτελούνταν από στελέχη ( Chief Inspectors ) του Κέντρου Ελέγχου της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας και το Σύνδεσμο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Mrs Melina Williamson, και τους υποδέχτηκε ο Α’ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ο σημαντικός και καταλυτικός ρόλος που διαδραματίζει η συνεργασία στον τομέα της αντιμετώπισης όλων των μορφών εγκληματικότητας, ενώ πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή βέλτιστων επιχειρησιακών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα λειτουργίας των Κέντρων Επιχειρήσεων.


Ακολούθως, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Κωστορρίζος του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου και δύο Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των Επιχειρησιακών Κέντρων της Γ.Α.Δ.Α., του κέντρου διαχείρισης Τηλεφωνικών Κλήσεων και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους χειρισμούς που ακολουθούνται κατά το συντονισμό και λειτουργία των Κέντρων Επιχειρήσεων, με σκοπό την κατάρτιση εκπαιδευτικού προγράμματος με κύριους πυλώνες τη διαχείριση κλήσεων από την Άμεση Δράση, καθώς και τη διαχείριση περιστατικών αυξημένης επικινδυνότητας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια