Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζέρβας για τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ: Η Θεσσαλονίκη στέκεται απέναντι σε κάθε τέτοια πράξη αλητείας



Κεραμέως: Έκνομες πράξεις που εκφράζουν αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη χώρα





Τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ καταδίκασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Εκφράζοντας όλους εσάς, κάθε δημοτικό σύμβουλο και κάθε πολίτη της πόλης, καταδικάζω απερίφραστα τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ», είπε ο κ. Ζέρβας.


«Η πόλη μας στέκεται με συνέπεια απέναντι σε κάθε τέτοια πράξη ύβρεως, μην πω αλητείας. Η Θεσσαλονίκη τιμούσε και τιμά την ιστορία της και θα ζητήσω την άμεση σύλληψη των δραστών και την άμεση αποκατάσταση του μνημείου. Και εφόσον ζητηθεί βοήθεια από τις υπηρεσίες του δήμου θα συμβάλλουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Κεραμέως: Έκνομες πράξεις που εκφράζουν αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη χώρα μας

Τον βανδαλισμό του μνημείου του παλαιού εβραϊκού νεκροταφείου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο ΑΠΘ, καταδικάζει με ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Έκνομες πράξεις που εκφράζουν αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη χώρα μας, ένα κράτος σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ευνομούμενο, που σέβεται και προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία», τονίζει η κ. Κεραμέως.
Πηγή: www.newsbeast.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια