Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Σπείρα απατεώνων "χτυπά" εκκλησίες - "Δόλωμα" μια διαθήκη που... άνοιξε






Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για την σπείρα που προσπαθεί να αδειάσει τα παγκάρια των ενοριών στο Ηράκλειο . Μετά την αρπαγή των 9000 ευρώ απο τον Ι.Ν Της Αγίας Τριάδος στο στόχαστρο μπήκαν και άλλοι ιερείς. Ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αδίστακτοι ληστές που κλέβουν ...εκκλησίες προσπάθησαν να αποσπάσουν τις οικονομίες τριών ακόμη ναών .Στις κάτω Γούβες , στην κάτω Βάθεια αλλά και στο Φόδελε. Ο τρόπος δράσης τους και το σενάριο που χρησιμοποιούν πανομοιότυπο σε όλες τις περιπτώσεις .

Καλούν τον εφημέριο του κάθε ναού έχοντας εντοπίσει τα στοιχεία του απο την σελίδα της Αρχιεπισκοπής , τα οποία είναι διαθέσιμα για τον κόσμο και στην συνέχεια εξιστορούν την ίδια ιστορία ! "Την κυρία Σοφία την θυμάστε ; Άνοιξε η διαθήκη και αφήνει στην εκκλησία σας 10.000!” Μάλιστα στην περίπτωση του εφημέριου στις Κάτω Γούβες π. Δημητρίου , ήταν πολύ καλά διαβασμένοι. Με λεπτομέρειες για την χρονική περίοδο που λειτουργεί ο ναός και χρησιμοποιώντας ένα επίθετο σύνηθες για την περιοχή.
Ο π. Δημήτριος αρχικά ενθουσιάστηκε καθώς προσπαθούν να ολοκληρώσουν την ανέγερση του Ι.Ν του Αγίου Παισίου στην περιοχή και το ποσό των 10.000 ευρώ θα ήταν “δώρο θεού”! Ζήτησε όμως από τον αποκαλούμενο "Θανάση" να τον καλέσει αργότερα καθώς ξεκινούσε το μυστήριο της βάπτισης για ένα νεοφώτιστο μωρό . Ο “Θανάσης” δεν είχε υπομονή όμως και καλούσε ασταμάτητα την ώρα του μυστηρίου.



Με την ολοκλήρωση της βάπτισης ο π .Δημήτριος κάλεσε πίσω στο κινητό τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον άνθρωπο από τον οποίο είχε αρχικά ενημερωθεί για την κληρονομιά. “ Απάντησε ένας άλλος και στην αρχή δεν κατάλαβε ποιον ζητάω. Λογικό αφού το όνομα είναι ψεύτικο αλλα ξαφνικά θυμήθηκε” λέει ο π. Δημήτριος στο ekriti. “ Στο τηλεφώνημα ακουγόταν και μια γυναικεία φωνή άρα στο σημείο ήταν τουλάχιστον τρία άτομα, μιλάμε για σπείρα” θα συμπληρώσει .


Ο “πιστός” που έφερε το βάρος της κληρονομιάς όπως υποστήριζε ζητούσε έναν αριθμό IBAN για να γίνει η κατάθεση. Ακόμη και προσωπικό του ιερέα. Όμως δεν στάθηκε τυχερός γιατί ο εφημέριος του ναού τήρησε απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο. Με τον τρόπο αυτό κέρδισε χρόνο και επικοινώνησε με τον π. Γεώργιο που ήδη είχε πέσει θύμα της απάτης. Η ιστορία που είχαν πει για να αποσπάσουν τα χρήματα ήταν ακριβώς η ίδια ! Από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό κάλεσαν και τον εφημέριο π. Ιωάννη στην Κάτω Βάθεια και του είπαν την ίδια ιστορία !

Στην περίπτωση του ηγουμένου της Μονης του Αγίου Παντελεήμενα λέγοντας την ίδια ιστορία μάλιστα έφτασαν να βάλουν και δικηγόρο να καλέσει τον ηγούμενο . Στην τηλεφώνικη γραμμή ήταν ο Γιάννης Κούγιας ! Ο γνωστός ποινικολόγος όπως είπε παριστάνοντας τον Αλέξη Κούγια . Την καταγγελία αυτή έκανε ο ηγούμενος στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη


Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Οι επιτήδειοι αφού εντοπίσουν τον ιερέα του ζητούν το IBAN. Στην συνέχεια στέλνουν ένα μήνυμα από μια ψεύτικη σελίδα που έχουν δημιουργήσει της Παγκρήτιας τράπεζας και ζητούν τον κωδικό πρόσβασης ώστε να αδειάσουν τον λογαριασμό του κάθε ναού ή ιεράς μονής . Η αρχιεπισκοπή έχει ήδη ενημερωθεί για τα περιστατικά απάτης και μέσα στις επόμενες ώρες θα εκδοθεί εγκύκλιος προς όλους τους ιερείς ώστε να ενημερωθούν για το νέο αυτό φαινόμενο απάτης.

Πηγή: www.ekriti.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια