Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έφοδοι των εισαγγελέων για τις παρακολουθήσεις σε τουλάχιστον έξι εταιρείες




Οι εισαγγελείς προχώρησαν στις εφόδους αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων

Σε αιφνιδιαστικές εφόδους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα τους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι έφοδοι έγιναν χώρα σε τουλάχιστον έξι εταιρείες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αξιολογούνται από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Οι εισαγγελείς προχώρησαν στις εφόδους αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων. Από τα έγγραφα και τις μαρτυρικές καταθέσεις εντόπισαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό predator.



Αίτημα προς την ΕΥΠ προκειμένου να επιβεβαιώσει ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών και άλλων προσώπων που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου, απέστειλαν σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία. Ήδη, με εισαγγελική εντολή πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε γραφεία εταιρειών που φέρονται να σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Pretador, ενώ έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια στελεχών των εν λόγω εταιρειών με σκοπό την ανεύρεση πειστηρίων που ενδεχομένως ενδιαφέρουν την έρευνα.



Πηγή: www.protothema.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια