Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ασκηση για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο της Κω


Άσκηση στον αερολιμένα Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», πραγματοποιήθηκε σε δύο (2) φάσεις, το διάστημα 28 έως 29 Νοεμβρίου 2022, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την FRAPORT Greece.


Η πρώτη φάση της άσκησης υλοποιήθηκε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις Υπηρεσίες των συμμετεχόντων, ενώ η δεύτερη αφορούσε άσκηση πεδίου μικρής κλίμακας με φυσική παρουσία συνολικά 81 στελεχών από την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και τη FRAPORT Greece (4 για το συντονισμό και τον έλεγχο ροής της άσκησης, 28 ελεγχόμενοι παίχτες, 39 ασκούμενοι, 5 αξιολογητές και 5 παρατηρητές).


Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε περιστατικό τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού εντός του τερματικού σταθμού του αερολιμένα Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».


Ο σκοπός διεξαγωγής της άσκησης ήταν η δοκιμασία του υπό εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ανωτέρω αερολιμένα και η διασύνδεσή του με άλλα γενικά και ειδικά σχέδια διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών.


Η άσκηση αποτέλεσε μέρος μιας σειράς δράσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τη FRAPORT Greece, σχετικά με την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας των δεκατεσσάρων (14) αερολιμένων της παραχωρησιούχου εταιρείας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια