Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θρίλερ στον Όλυμπο: Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη που έχασε τις αισθήσεις του - Προσπαθεί να προσεγγίσει η ΕΜΑΚ




Οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ έχουν ξεκινήσει από το Λιτόχωρο για να προσεγγίσουν πεζή το σημείο που βρίσκεται ο άτυχος ορειβάτης στο Λουκί Στεφανιού του Ολύμπου.

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζεται η επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο όπου έχει εντοπιστεί ο ορειβάτης που χάθηκε στον Όλυμπο.



Σύμφωνα με το pierianews, την ώρα που η κατάσταση του ορειβάτη κρίνεται ως αρκετά σοβαρή, καθώς σύμφωνα με φίλο του -που ήταν μαζί στο βουνό- δεν έχει τις αισθήσεις του, οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ έχουν ξεκινήσει από το Λιτόχωρο για να προσεγγίσουν πεζή το σημείο που βρίσκεται ο άτυχος ορειβάτης στο Λουκί Στεφανιού του Ολύμπου.


Ενώ η χώρα έχει ψηφίσει ένα Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας "EASA" (European Aviation Safety Agency), οι διασώστες της ΕΜΑΚ έχουν ξεκινήσει με τα πόδια για να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο.



Σύμφωνα με πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, η επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου ορειβάτη είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς τα στελέχη της ΕΜΑΚ θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση και υπό δύσκολες συνθήκες για να τον φτάσουν.

Το χρονικό του θρίλερ

Οι δύο ορειβάτες ήταν το μεσημέρι των Χριστουγέννων στο σημείο Λούκι Στεφανιού, στον Μύτικα, σε 2.700 μέτρα ύψος.

Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος θα έμενε να τον περιμένει σε εκείνο το σημείο για να γυρίσουν μαζί στη βάση τους. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο "Αποστολίδη", έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα.





Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ μέλη της ΕΟΔ ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα, ο άτυχος ορειβάτης εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του.


Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια