Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οικονόμου: Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Ομοσπονδιακό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν





Στο πλαίσιο επίσκεψης του Ομοσπονδιακού Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν στην Ελλάδα κ. Yousaf Naseem Khokhar, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, συναντήθηκε μαζί του σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στη αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων αρχών, κυρίως σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των επιστροφών.


O κ. Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση της ειδικής πλατφόρμας που λειτουργεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση των διαδικασιών επανεισδοχής.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των διωκτικών Αρχών των δύο χωρών στον τομέα καταπολέμησης του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος.

Ο κ. Ομοσπονδιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν, δήλωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης του Πακιστάν για τη στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Χώρας μας στην αποτελεσματική διαχείριση όλων των μεταναστευτικών ροών από το Πακιστάν.



Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταναστευτική κρίση εγείρει σημαντικές προκλήσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνώς και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και συλλογικά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Υφυπουργού, Γεώργιος Τσαρούχης, η Διπλωματική Σύμβουλος κ. Υπουργού, Σοφία Σταματέλλη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Γεώργιος Καραΐσκος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ενώ από πλευράς Πακιστάν ο Επιτετραμμένος ενταύθα Πρεσβείας Πακιστάν, κ. Azeem Khan, το Διπλωματικό Στέλεχος κ. Haider Sultan καθώς και ο Επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικού Προγράμματος, κ. Rehman Qamar και ο κ. Usman Javaid, Τεχνικός Σύμβουλος.


Πηγή: lawandorder.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια