Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήραν τα ξίφη τους οι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, απόφοιτους της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας


Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, η τελετή επίδοσης ξιφών στους είκοσι πέντε (25) Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, που αποφοίτησαν από το Τμήμα Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ράπτη και τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αστυνόμο Β΄ Αλέξιο Κουρτέση.

Τα ξίφη επέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, o οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

…«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σήμερα βρίσκομαι εδώ μαζί σας, σ’ αυτή τη τόσο σημαντική ημέρα για εσάς αλλά και για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σας κλείνει ο κύκλος ενός εγχειρήματος που στο ξεκίνημά του σχεδόν δύο χρόνια πριν φάνταζε ουτοπικό….

…Η συνεισφορά του Υγειονομικού Προσωπικού και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στο σύνολο του εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των μελών των οικογενειών του, όσο και στον τομέα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι αναμφισβήτητα υψίστης σημασίας…

…Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αλλά και η πανδημία που έπληξε τη Χώρα μας, σε συνδυασμό με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που η Ελληνική Αστυνομία είχε στη διαχείρισή της έστρεψε μεγάλο μέρος του προσωπικού στις υγειονομικές δομές του Σώματος, διογκώνοντας κατά πολύ το έργο αυτών…

…Για το λόγο αυτό και με γνώμονα την σε υψηλό επίπεδο διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα υπηρεσιακά Ιατρεία του Σώματος, την επαρκή στελέχωση αυτών αλλά και την κάλυψη με υγειονομική μονάδα του συνόλου των Περιφερειών της Επικράτειας, προβήκαμε στη σύσταση δεκατριών Περιφερειακών Ιατρείων σε μεγάλες πόλεις στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών επιπέδου Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας, ενώ παράλληλα αναλήφθηκε νομοθετική πρωτοβουλία και συστήθηκαν τριάντα οργανικές θέσεις ιατρών και τριάντα θέσεις ψυχολόγων για τη στελέχωση των νέων υγειονομικών μονάδων αλλά και την ενίσχυση με επιστημονικό προσωπικό των δύο υφιστάμενων κεντρικών ιατρείων του Σώματος…

…Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης στελέχωση των υγειονομικών μας υπηρεσιών και των Περιφερειακών ιατρείων, έχουν ήδη αναληφθεί σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε με το νέο έτος να εκδοθεί νέα προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού σύμφωνα με τις κενές οργανικές θέσεις ανά ειδικότητα στο τομέα Υγειονομικού…

…Νέες και νέοι Αξιωματικοί,

Ο ρόλος σας είναι καθοριστικός, και η προσπάθειά σας θα πρέπει να είναι διαρκής καθώς με τις εξειδικευμένες επιστημονικές σας γνώσεις καλείστε να προσφέρετε στο Σώμα και να στηρίξετε το προσωπικό.

Σας καλώ,να τιμήσετε τον όρκο σας.
Να σταθείτε δίπλα στο σύνολο του προσωπικού μας που καθημερινά δίνει ένα διαρκή αγώνα για την εγκαθίδρυση του αγαθού της ασφάλειας και της κατάκτησης της εμπιστοσύνης του πολίτη.
Να σταθείτε δίπλα στα μέλη των οικογενειών τους.
Να σταθείτε δίπλα στους απόστρατους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, που τόσα έχουν προσφέρει στο Σώμα και στην κοινωνία.
Να στηρίξετε το έργο των Υπηρεσιών σας και την αποστολή τους.
Να βοηθήσετε από το δικό σας μετερίζει στην επιχειρούμενη αναβάθμιση των υγειονομικών μονάδων του Σώματος και της παρεχόμενης φροντίδας στο προσωπικό, αλλά και στη δημιουργία μιας Σύγχρονης Αστυνομίας.
Μην ξεχνάτε ότι η προσφορά σας στο Σώμα και στο προσωπικό ισοδυναμεί με προσφορά στον πολίτη και στην κοινωνία. Το να αποδεικνύεστε άριστοι εργασιακά, καινοτόμοι, μεθοδικοί και πρωτοπόροι σημαίνει ότι ο αστυνομικός θεσμός εξελίσσεται και προοδεύει, και παράλληλα βελτιστοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφαλείας με σεβασμό στον συνάνθρωπο…».

Επιπλέον, ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής, κ. Βασίλειος Οικονόμου και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Εμμανουήλ Κόνσολας.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης και η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου.

Επιπλέον, παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κολλίντζας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Παλιογιώργος, ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, καθώς και συγγενείς των αποφοίτων.

Η εκπαίδευση αυτή είχε ως στόχο την παροχή της απαιτούμενης κατάρτισης στους είκοσι πέντε (25) Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, που προσλήφθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, σε θέματα που αφορούν στις βασικές λειτουργίες και δομές του Σώματος, τους κανονισμούς που το διέπουν καθώς και άλλα γνωστικά αντικείμενα, η γνώση των οποίων καθίσταται αναγκαία και απαραίτητη για την ένταξη τους στο επαγγελματικό αστυνομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε από διακεκριμένους καθηγητές του επιστημονικού χώρου και έμπειρους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια