Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Ώρα μηδέν” για την Εύα Καϊλή – Θα δώσει “μάχη” για να αποφυλακιστεί – Η υπερασπιστική της γραμμή


"Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της"

Αγώνα για να αποφυλακιστεί, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση του σκανδάλου Qatar Gate, θα δώσει σήμερα Πέμπτη γύρω στις 10:00 (ώρα Ελλάδος) η Εύα Καϊλή, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.



Εφόσον ακολουθηθεί το πρόγραμμα μέχρι το μεσημέρι, πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αναμένονται ανακοινώσεις, τόσο από τους δικηγόρους όσο και από την Εισαγγελία.





Η ευρωβουλευτής καλείται να πείσει τους Βέλγους δικαστές να την αποφυλακίσουν με όρους, την ώρα που όπως μετέφεραν οι δικηγόροι της η ίδια “αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της”, ανησυχεί για την κόρη της και είναι δυστυχισμένη.






Η Ευα Καϊλή υποδέχτηκε την Τετάρτη τους δικηγόρους της σε ένα κοινόχρηστο χώρο στις φυλακές Χάρεν, όπου κρατείται, με τη συνάντηση να διαρκεί 4 ώρες και 20 λεπτά και να συζητούν για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί και πως δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Ιδιαίτερα αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στη δίχρονη κόρη της.

Πάντως, αν τελικά οι βελγικές αρχές αποφασίσουν την προφυλάκισή της, υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθεί με την κόρη της σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στις υπερσύγχρονες φυλακές.

Όλα αυτά την ώρα που οι αποκαλύψεις στον ιταλικό και τον βελγικό Τύπο είναι συνεχείς. Σύμφωνα με ορισμένα ιταλικά δημοσιεύματα, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι προσπαθεί να πείσει τις βελγικές Αρχές ότι η Εύα Καϊλή ήταν εκτός “κάδρου” του Qatar Gate.


Επίσης, και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής και φερόμενος “εγκέφαλος” του σκανδάλου Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να συνεργάζεται με τις Αρχές και να έχει ήδη δώσει συγκεκριμένα ονόματα.


Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της”

“Είναι προβληματισμένη πάρα πολύ, αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε και αυτή τη στιγμή είμαι υποχρεωμένος να μην κάνω καμία δήλωση σχετικά με την ουσία της υπόθεσης“, είπε Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με την Εύα Καϊλή.





Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το γεγονός ότι η εντολέας του μπορεί να αφεθεί ελεύθερη και έκανε λόγο για πολλά νομικά επιχειρήματα.

“Αύριο (σ.σ. σήμερα) δεν θα κριθεί αν είναι ένοχη ή αθώα. Θα εξεταστεί από μία δικαστή αν θα αφεθεί ελεύθερη ή αν θα κρατηθεί περαιτέρω στις φυλακές του Χάρεν. Και ο κ. Ριζόπουλος που είναι πολύ έμπειρος και από τους καλύτερους Βέλγους δικηγόρους και έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα από εμένα”, είπε ακόμα και σημείωσε “πως καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής, είναι δύσκολα τα πράγματα, νομικά επιχειρήματα όμως για να αφεθεί ελεύθερη έχουμε πάρα πολλά“.

Όσον αφορά την ψυχολογία της ευρωβουλευτή σημείωσε ότι είναι δυστυχής: “Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής και όταν έχει ένα παιδάκι δύο ετών που το περιμένει, είναι δηλαδή ουσιαστικά ορφανό γιατί και ο πατέρας είναι στη φυλακή, είναι περισσότερο δυστυχισμένος. Από ‘κει και πέρα θα πολεμήσουμε γιατί η κυρία Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία. Με καθαρά νομικά κριτήρια έχει τη δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερη”.

Πηγή: debater.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια