Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Πώς έγινε η επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικών - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που έστησαν την παραλίγο θανατηφόρα ενέδρα στους άνδρες της Άμεσης Δράσης τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στα χέρια της Ασφάλειας Πατρών, η οποία εξετάζει εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια, βρίσκονται ήδη όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα ενώσουν το παζλ που θα οδηγήσει στα ίχνη τους.


Η γυναίκα - δόλωμα

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του tempo24, όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Άμεσης Δράσης, περίπου στη 01.30 τα ξημερώματα.

Μια γυναικεία φωνή, ενημέρωσε για ύποτες κινήσεις ενός άνδρα, ο οποίος περιεργαζόταν σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή, πιθανότατα για να τα κλέψει.

Μάλιστα, η γυναίκα - δόλωμα στην κλήση της στο 100, ανέφερε και ονοματεπώνυμο.

Άμεσα, το περιπολικό της Άμεσης Δράσης έλαβε σήμα για να ελέγξει την καταγγελία, στο σημείο που υποδείχτηκε από τη γυναίκα, δηλαδή στη συμβολή των οδών Αθηνών και Λεμεσού.


Η ενέδρα

Όταν το περιπολικό έφτασε στο σημείο, τα άτομα που εκτέλεσαν την επίθεση άρχισαν να πετούν κατά ριπάς της μολότοφ εναντίον του οχήματος, με τους αστυνομικούς μέσα σε αυτό.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με ψυχραιμία και άμεσα αντανακλαστικά και απομακρύνθηκαν από το σημείο της επίθεσης, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, οι δράστες - ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος - ήταν κρυμμένοι στις παρακείμενες γραμμές του τρένου, τις οποίες χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο.

Από το σημείο της επίθεσης, στελέχη της Ασφάλειας Πατρών που ερευνούν την υπόθεση συνέλεξαν κάθε απαραίτητο στοιχείο.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο tempo24, τα υπολείμματα των μολότοφ που εντοπίστηκαν και έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι "θα μιλήσουν" και θα οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Από την Ασφάλεια Πατρών έχει ήδη σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά αγνώστων, για τα αδικήματα του εμπρησμού, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.




Παραλίγο τραγωδία

Το περιστατικό έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς υπαλλήλους, αφού θεωρούν ότι οι συνάδελφοί τους από τύχη γλίτωσαν τα χειρότερα.

"Για εμάς είναι ξεκάθαρα απόπειρα ανθρωποκτονίας, ξαθώς εάν η μολότοφ έσπαγε το τζάμι του περιπολικού και έμπαινε μέσα, οι συνάδελφοί μας θα καίγονταν ζωντανοί", αναφέρει στο tempo24 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας


Πηγή: tempo24.news






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια