Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ενέργειες της Ένωσης Βοιωτίας για την κόντρα στο Τ.Τ. Λιβαδειάς


Ανάρτηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας
Λιβαδειά, 22-12-2022
Συνάδελφοι,

Τιμώντας την εμπιστοσύνη σας προσπαθούμε καθημερινά να αποδεικνύουμε ότι δεν λειτουργούμε ως επαγγελματίες του συνδικαλισμού.

- Όλοι γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι η συνδικαλιστική δράση στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι μία άσκηση ισορροπίας και υπομονής λόγω των ποικίλων περιορισμών που επιβάλλονται στις δράσεις μας εκ της φύσεως της Ελληνικής Αστυνομίας, ως οργανωμένου στο στρατιωτικό πρότυπο ενόπλου σώματος ασφαλείας.

- Παρά τις αντικειμενικές ωστόσο δυσκολίες, καθημερινά με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι αναγνωρίζετε την ταύτισή μας μαζί σας. Συνοδοιπόροι, αρωγοί και συμμέτοχοι των προβλημάτων σας. Κάθε συνάδελφος έχει την καθολική στήριξή μας, όποτε τούτο επιβάλλεται.

- Τους τελευταίους πολλούς μήνες ικανός αριθμός συναδέλφων μας ζήτησε την συνδικαλιστική μας παρέμβαση στην τοπική και όχι μόνο, φυσική ηγεσία μας, για την αντιδεοντολογική, αντιπειθαρχική και σε συντρέχουσες περιπτώσεις και ποινικά ελεγκτέα συμπεριφορά κατώτερου Αξιωματικού της Διεύθυνσης μας που εκδηλώνεται σε βάρος τους, κατά τρόπο, ενίοτε και εξευτελιστικό για την αξιοπρέπειά τους την προσωπική και την επαγγελματική. Λεπτομέρειες, δεν θα παραθέσουμε, σεβόμενοι την εν εξελίξει ποινική (κυρίως) αλλά και πειθαρχική διαδικασία που κινήθηκαν κατόπιν μηνύσεων συναδέλφων μας σε βάρος του εν λόγω Αξιωματικού, σεβόμενοι ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλους, όταν συνάδελφοί μας διώκονται (αδίκως τις περισσότερες φορές) πειθαρχικά και ποινικά, το τεκμήριο αθωότητάς του.

- Ωστόσο, περίπου προ τριμήνου (26-09-2022) τις λεπτομέρειες αυτές με πολυσέλιδη επιστολή τις παραθέσαμε στην ηγεσία μας. Τον κ. Αρχηγό του Σώματος, τον κ. Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Στερεάς Ελλάδος και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης μας.

- Μέχρι σήμερα, ουδεμία απάντηση, έστω, προσχηματική, ότι τα καταγγελλόμενα διερευνώνται, λάβαμε, με εξαίρεση ακρόασή μας, από τον κ. Αρχηγό του Σώματος, από την οποία παρά ταύτα, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό του, δεν κατέστημεν σοφότεροι.

Πολλοί από εσάς συνάδελφοι μας εκφράσατε την απογοήτευσή σας και τη δυσαρέσκειά σας, πεπεισμένοι όντες ότι, στην αντίστροφη περίπτωση, κατά την οποία ο καταγγέλλων ήταν ο εν λόγω Αξιωματικός και οι καταγγελλόμενοι εσείς, οι διαδικασίες σε βάρος σας, ποινικές και πειθαρχικές θα είχατε κινηθεί ταχύτατα, ενδεχομένως δε ορισμένοι από εσάς να είχαν τεθεί και σε διαθεσιμότητα, μόνο στην προαναγγελία των καταγγελλόμενων σε βάρος σας.

- Το τελευταίο διάστημα τα αισθήματα αυτά της δικαιολογημένης αγανάκτησης και της απογοήτευσης από μέρους σας έγιναν εντονότερα. Καθημερινά είμαστε αποδέκτες παραπόνων σας και γενικότερα της αποδοκιμασίας σας σε φαινόμενα εύνοιας και διακριτής μεταχείρισης από τα πειθαρχικά μας όργανα σε Αξιωματικούς εν σχέσει με Αστυνομικούς Υπαλλήλους (Αστυφύλακες – Υπ/κες – Αρχ/κες – Ανθ/μους). Και τούτο διότι πέραν όλων των άλλων, ενώ εδώ και -45- ημέρες δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, έκαναν αναφορά για Αξιωματικό του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς να οδηγεί δίκυκλο, κινούμενος σε μονόδρομο και κυρίως ανασφάλιστο για τρία (3) χρόνια, η πειθαρχική διαδικασία κινείται με ρυθμούς λήθης και αδικαιολόγητης βραδύτητας για να μην εκφράσουμε αυτό που πιστεύουμε και εκθέτουμε σε πειθαρχικό έλεγχο. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι τα πειθαρχικά μας όργανα, ανεπιγνώστως της σοβαρότητας της καταγγελίας που συνοδεύεται και από βιντεοληπτικό υλικό, την αντιμετωπίζουν ως συνήθη ( διερευνώμενη υπόθεση. Μας εκφράσατε δε την βεβαιότητά σας ότι με βάση και τα διδάγματα της υπηρεσιακής πείρας και εμπειρίας, εάν ο καταγγελλόμενος δεν ήταν αξιωματικός, αλλά αστυνομικός υπάλληλος (Ανθ/μος ή Αρχ/κας ή Υπ/κας ή Αστυφύλακας) την επόμενη ημέρα και, ορθά, θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, διότι τέτοιες πράξεις, αστυνομικού οργάνου αρμόδιου για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προκαλούν το κοινωνικό σύνολο, συνιστούν σκάνδαλο και θίγουν ανεπίτρεπτα το κύρος του Σώματος.

- Επειδή το ζήτημα αυτό, όντως είναι πολύ σοβαρό, και επειδή πολλοί από εσάς αναγνωρίσατε στο πρόσωπο του καταγγελλόμενου της περίπτωσης αυτής, τον ίδιο Αξιωματικό που συμπεριφέρεται ανοίκεια προς εσάς, ζητήσαμε την υπομονή σας, αναμένοντας τις θεσμικές πρωτοβουλίες των αρμοδίων οργάνων, αδυνατώντας να αποδεχθούμε ότι κάτι τέτοιο ήταν πιθανό. Διαβλέποντας ωστόσο προϊόντος του χρόνου την αδράνεια της Πειθαρχικής μας Διοίκησης να κινηθεί άμεσα και να διερευνήσει πλήρως την πρωτοφανή αυτή καταγγελία που καθημερινά εκθέτει όλους μας και μας καθιστά συνολικά απολογούμενους στους συμπολίτες μας, διερευνώντας το ζήτημα, διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο καταγγελλόμενος είναι ο ίδιος Αξιωματικός τον οποίον μας αναφέρατε. Μάλιστα προ ολίγων μόλις ημερών μας καταγγέλθηκε ότι συγγενικά πρόσωπα του εν λόγω Αξιωματικού προβαίνουν σε παράνομες, ποινικά κολάσιμες πράξεις σε βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων μας. Η επιβεβαίωση ωστόσο, ήρθε με τον πλέον εκκωφαντικό, όσο και προκλητικό τρόπο, από τον ίδιο τον υπόλογο. Κατά τρόπο ανοίκειο προ διημέρου κάλεσε στο γραφείο του συναδέλφους μας, υποβάλλοντας σε ανακριτική διαδικασία, εάν εμπλέκονται στις σε βάρος του καταγγελίες. Αντί να συμβάλλει ο ίδιος ο Αξιωματικός στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην αποκατάσταση του κύρους του Σώματος στην τοπική μας κοινωνία, τρομοκρατεί τους συναδέλφους.

- Επειδή συνάδελφοι το επίμαχο ζήτημα αναγορεύεται πλέον σε μείζονος σπουδαιότητας και από ηθικής απόψεως και επειδή εμείς, είμαστε εσείς, αποφασίσαμε ομόφωνα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμβάλουμε στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ζητώντας την απόδοση των ευθυνών που αναλογούν σε συντρέχουσα περίπτωση. Στο πλαίσιο αυτό συνάδελφοι, σας ανακοινώνουμε ότι:

- Ήδη αναθέσαμε στον νομικό μας σύμβουλο:

Α) Να προπαρασκευάσει ακρόασή μας από τον κ. κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον οποίο, αφού τον ενημερώσουμε αναλυτικά, θα ζητήσουμε την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών κατά τον λόγο των αρμοδιοτήτων του.
Εν σχέσει με το επίμαχο ζήτημα:

Β) Την διερεύνηση των δικονομικών δυνατοτήτων της Ένωσης με την άσκηση των κατάλληλων ενδίκων βοηθημάτων στα αρμόδια δικαστήρια στην κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης.

Γ) Την ενημέρωση της Ομοσπονδίας ΠΟΑΣΥ και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, ζητώντας την συνεργασία και συμπαράστασή τους.
Συνάδελφοι, σύντομα οι πάντες θα αντιληφθούν ότι τιμάμε την Ελληνική Αστυνομία, τον Έλληνα Αστυνομικό, τον Έλληνα Αξιωματικό, τον κάθε συνάδελφο, αλλά πέραν και προ πάντων θα προασπίσουμε την αξιοπρέπειά σας. Την τιμή και την υπόληψή σας, που κάποιοι ανεπίγνωστοι, αλαζόνες θεωρούν ότι δικαιούνται να την θίγουν χωρίς συνέπειες.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια