Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έντονη λογομαχία Θεοδωρικάκου – Σκουρλέτη στη Βουλή: «Μάθετε λίγα γράμματα», «Είστε ο υπουργός της νοθείας»



Η κόντρα του υπουργού με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας




Ανέβηκαν οι τόνοι πριν από λίγη ώρα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνο Σκουρλέτη, να ανταλλάσσουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα η αντιπαράθεση ήταν τόσο σφοδρή που συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα, με το μέλος της κυβέρνησης να δηλώνει εκνευρισμένα στον συνάδελφό του πως ότι έχουν να πουν από δω και μπρος. θα το λένε μόνο στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.


Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «σκόρπισε δηλητήριο συλλήβδην» με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά, που «τροφοδοτεί το μίσος και τον διχασμό, επιδιώκοντας το χάος. Ισοπέδωση και καταστροφολογία συνώνυμα με ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε.

Απαντώντας, ο κ. Σκουρλέτης στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο νεαρός Ρομά και άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συστήσει εκ νέου το «κράτος της Δεξιάς». Όπως είπε ο βουλευτής, «ίσως κύριε υπουργέ να ζητάω πολλά από μία κυβέρνηση που έχει στήσει ένα δίκτυο παρακρατικών διασυνδέσεων και παρακολουθήσεων. Εσείς με τη βούλα είστε ο υπουργός της νοθείας των αποτελεσμάτων των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Δεν το λέω εγώ, το λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας», ενώ άφησε αιχμές για τις παρακολουθήσεις και τη συσχέτισή τους με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι ο νόμος είναι συνταγματικός. Λυπάμαι για εσάς, πρέπει να μάθετε λίγα γράμματα. Είμαι περήφανος για τον νόμο που έφερα, ήταν δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας από την απλή αναλογική που εσείς θέλατε να κάνετε. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη, άλλαξε πρόσωπα, έκανε ριζικές αλλαγές, έφερε νομοσχέδιο γιατί δεν τον ψηφίσατε; Να ρωτήσετε τον κ Τσίπρα γιατί παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα. Τραγικές στιγμές μπορεί να υπάρξουν οπουδήποτε. Για αυτό θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Μην παίζετε με την κοινωνία. Αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Και οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και κάνουν μία πολύ δύσκολη δουλειά».

Εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Σκουρλέτης ανταπάντησε: «Με αποκάλεσε αγράμματο. Εγγράμματε ξαναδιαβάστε την πρόταση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι αντισυνταγματική τελεία και παύλα». «Όποιος και σε αυτή την αίθουσα έχει αδυναμία επιχειρημάτων, απλώς φωνάζει» ήταν το σχόλιο του υπουργού.

Πηγή: www.newsbeast.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια