Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στεγαστικά δάνεια: Πληροφορίες για συμφωνία ΥΠΟΙΚ-τραπεζιτών για επιδότηση των δόσεων









Στεγαστικά δάνεια: Πρόοδος καταγράφηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σχετικά με την επιδότηση της δόσης ευάλωτων νοικοκυριών από την αύξηση των επιτοκίων.




Στη συνάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα με τις διοικήσεις των τραπεζών παρουσιάστηκε, το εγκεκριμένο από τον SSM, οι τράπεζες αναμένεται να αναλάβουν από την 1η Ιανουαρίου του 2023 τη στήριξη με εισοδηματικά κριτήρια σε έως 30.000 ευάλωτους δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, μέσω επιδότησης του 50% της αύξησης που προκύπτει από την άνοδο των επιτοκίων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ανακοινώσεις από τις τράπεζες είναι θέμα χρόνου, ενώ σε βάθος 4μήνου θα υπάρξουν παρεμβάσεις και για τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως είναι η αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και η μείωση των προμηθειών για μια σειρά από τραπεζικές συναλλαγές.




Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν αναμένεται να είναι παρόμοια με εκείνα που ισχύουν για τη 2η ευκαιρία στα ευάλωτα νοικοκυριά. Σύμφωνα με αυτά, το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Σημειώνεται ότι στη μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού. Στο νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο, ενώ το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
Πηγή: eleftherostypos.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια