Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επαναφέρουν τη ναζιστική προπαγάνδα για τον «λιμό» στην Ουκρανία


Σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβούλιου έχουν να συζητήσουν το θέμα «Υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και η ευρύτερη ανάγκη διαφάνειας και λογοδοσίας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα: Ψηφοφορία ψηφίσματος» και στη συνέχεια θα συζητήσουν το θέμα «Αναγνώριση του Holodomor ως γενοκτονία και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία». Στις 10πμ ήταν προγραμματισμένη συζήτηση με την επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, η οποία μπορεί μεν να είναι επίτροπος Υγείας, αλλά ως καραδεξιά μπορεί να μεταφέρει τη γραμμή της Ούρσουλα(ς) και των γερμανών ιμπεριαλιστών, που προηγήθηκαν. Αλλωστε, από την εποχή του Γκέμπελς οι Γερμανοί έχουν αποκτήσει ειδικότητα στη διαστρέβλωση της αλήθειας και ειδικά της ιστορικής αλήθειας. Η προπαγάνδα για τον περιβόητο «λιμό», μάλιστα, είναι καθαρά ναζιστικής έμπνευσης, όπως θα δούμε. Το μεσημέρι αναμενόταν ψηφοφορία επί σχετικού ψηφίσματος, το οποίο δεν αμφιβάλλουμε ότι θα εγκριθεί (μένει να μάθουμε το ποσοστό της πλειοψηφίας).

Με την ευκαιρία, να θέσουμε ένα ερώτημα: Πέρασαν τόσες δεκαετίες «ψυχρού πολέμου», στη διάρκεια του οποίου οργίαζε η προπαγάνδα για τον «λιμό». Γιατί δεν τόλμησαν να περάσουν τέτοια ψηφίσματα από τα κοινοβούλιά τους; Πέρασαν τριάντα χρόνια από την τυπική διάλυση της ΕΣΣΔ (όπου προ πολλού είχε παλινορθωθεί ο καπιταλισμός). Γιατί δεν τόλμησαν να περάσουν τέτοια ψηφίσματα από τα κοινοβούλιά τους; Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που το ναζιστοκρατούμενο ουκρανικό κοινοβούλιο αναγνώρισε το «Holodomor» σαν «γενοκτονία». Γιατί δεν ακολούθησαν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, πλην αυτών της Λετονίας και της Λιθουανίας (που τιμούν επισήμως τους συνεργάτες των ναζί και τα ντόπια SS), της Πολωνίας των ακροδεξιών Κατσίνσκι, Μοραβιέτσκι, Ντούντα και της Ουγγαρίας του… μεγάλου δημοκράτη Ορμπαν; Ρητορικό είναι, φυσικά, το ερώτημα, αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει.

Στις 30 Νοέμβρη του 2022, η Μπούντεσταγκ, η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή, με πρόταση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αναγνώρισε ως «γενοκτονία από τον Ιωσήφ Στάλιν» τον «Μεγάλο Λιμό της Ουκρανίας την περίοδο 1932-33, κατά τον οποίο πέθαναν 4 εκατ. άνθρωποι». Υπέρ ψήφισαν σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοδημοκράτες και χριστιανοκοινωνιστές (η ακροδεξιά της Βαυαρίας, κατευθείαν απόγονος των ναζί), φιλελευθεροδημοκράτες και πράσινοι. Καταψήφισαν το Die Linke και η φασιστική AfD, που δε θέλει να χαλάσει τους δεσμούς της με τον Πούτιν.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη γερμανοουκρανική φιλία, Ρόμπιν Βάγκενερ (φαιο-Πράσινος), είπε ότι η απόφαση αναδεικνύει «τη βάρβαρη αλήθεια της σταλινικής βίας, όχι για να σχετικοποιηθούν τα γερμανικά εγκλήματα στη Σοβιετική Ενωση, αλλά για να μάθουμε από την ιστορική αλήθεια»! Στα ναζιστικά εγκλήματα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μίχαελ Μπραντ, σημειώνοντας πως «εμείς οι Γερμανοί ειδικά, έχουμε ιδιαίτερο ιστορικό χρέος και ευθύνη προς την Ουκρανία»! Το «Holodomor» (από τις λέξεις «holod», που σημαίνει «πείνα» και «mor», που σημαίνει «εξόντωση») «συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Μπούντεσταγκ.

Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο διαστρέβλωσης της Ιστορίας και εργαλειοποίησής της στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου Ρωσίας-Δύσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Ολέξιι Μακέγιεφ, έσπευσε να χαιρετίσει ως «πολύ σημαντική» την απόφαση, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «οι Ουκρανοί την περίμεναν για δεκαετίες». Λογικό, αφού οι χώρες της Δύσης και ειδικά οι πολιτικοί επίγονοι των ναζί δεν τολμούσαν να υιοθετήσουν ένα τόσο τερατώδες ψέμα. Τώρα, όμως, «άλλαξαν τα κόζα». Οπως σημείωσε και ο ουκρανός πρέσβης, είναι σημαντικό ότι συντονίστηκαν «όλα τα δημοκρατικά κόμματα» της Γερμανίας, τα οποία βρήκαν ομοιότητες του «Holodomor» με τον «γενοκτονικό πόλεμο» που διεξάγει σήμερα η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Από τη χαρά του πέταξε και ο Ζελένσκι που επαίνεσε στο καθημερινό διάγγελμά του τη Γερμανία, κάνοντας λόγο για απόφαση «υπέρ της δικαιοσύνης» και «υπέρ της αλήθειας», που στέλνει «το πολύ σημαντικό μήνυμα προς πολλές άλλες χώρες στον κόσμο πως ο ρωσικός ρεβανσισμός δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την Ιστορία»! Εγραψε και μήνυμα στο Telegram, στο οποίο τόνιζε: «Κάποτε ήθελαν να μας καταστρέψουν με την πείνα, τώρα με το σκοτάδι και το κρύο. Αλλά δεν θα λυγίσουμε».

Η Ρωσία, φυσικά, αντέδρασε. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «αυτή είναι μία ακόμη απόπειρα να δικαιολογηθεί και να προχωρήσει μια εκστρατεία -που στήνεται στην Ουκρανία και στηρίζεται από τη Δύση- με στόχο να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία και να έρθουν σε αντιπαράθεση οι Ουκρανοί με τους Ρώσους». Και συνέχισε: «Οι Γερμανοί προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία τους (…) να υποβαθμίσουν τη δική τους ενοχή και να θολώσουν τη μνήμη των αμέτρητων εγκλημάτων πρωτοφανούς φύσης που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου». Και κατήγγειλε τη Μπούντεσταγκ ότι «αναβιώνει τη φασιστική ιδεολογία του φυλετικού μίσους και των διακρίσεων και αποπειράται να απαλλάξει τον εαυτό της από τις ευθύνες της για εγκλήματα πολέμου».

Φυσικά, το μίσος ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς δεν το πυροδοτούν μόνο οι ουκρανοί ναζί. Το πυροδοτεί και ο ρωσικός ιμπεριαλισμός. Ποιος ξεχνάει το διάγγελμα με το οποίο ο Πούτιν ετοίμασε την κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία, στο οποίο αμφισβήτησε την ύπαρξη του ουκρανικού έθνους και κατήγγειλε την πολιτική των Μπολσεβίκων στο εθνικό ζήτημα, επειδή αναγνώρισαν την Ουκρανία ως ανεξάρτητο κράτος, το οποίο στη συνέχεια μπήκε στην Ενωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών; Ο Πούτιν δεν υπερασπίζεται την ΕΣΣΔ και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, υπερασπίζεται τα επεκτατικά σχέδια της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας.

Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως το θέμα θα έρθει και στην ελληνική Βουλή. Ισως και σύντομα. Γι’ αυτό και χρειάζεται να συντριβεί η βρόμικη προπαγάνδα για το «Holodomor». Εχουμε ήδη δημοσιεύσει εκτενή ανάλυση γι’ αυτή τη ναζιστική κατασκευή, την οποία εργαλειοποιούν σήμερα οι ιμπεριαλιστές της Δύσης.


Ο «λιμός» της Ουκρανίας και η φασιστική προπαγάνδα

Οι σοβιετικοί πολίτες, Ρώσοι, Ουκρανοί και όλων των άλλων εθνοτήτων της ΕΣΣΔ, πολέμησαν χέρι-χέρι τον ναζιστή εισβολέα στη διάρκεια του Β’ παγκόσμιου πολέμου, που για τους σοβιετικούς ήταν ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος. Πολέμησαν όλοι μαζί, γιατί στην πρώην τσαρική αυτοκρατορία είχε ήδη αναπτυχθεί αυτό που ο Στάλιν ονόμασε Σοβιετικό Πατριωτισμό. Υπερασπίστηκαν την κοινή σοσιαλιστική τους πατρίδα. Αυτή η ενότητα έδωσε τη νίκη στα σοβιετικά όπλα. Κι αυτό καμιά παραχάραξη της Ιστορίας δεν πρόκειται να το σβήσει, καμιά ναζιστική κατασκευή τύπου «Holomodor» δεν μπορεί να το επισκιάσει.

Πηγή: eksegersi.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια