Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π. Δημητράς: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών


Πέραν του Παναγιώτη Δημητρά ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report




Ποινική δίωξη σε βάρος του του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), άσκησε η εισαγγελία της Κω, για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών. Την ίδια ώρα, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».


Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Aegean Boat Report είχε αναδημοσιεύσει fake news της Άγκυρας με βάση τα οποία η Ελλάδα στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά.


Σημειώνεται πως τόσο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, όσο και άλλα ΜΜΕ της γείτονας, αναδημοσίευσαν και έκαναν «σημαία» την αναδημοσίευση της Aegean Boat Report, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες κατά της Ελλάδας. Το Anadolu σημειώνει πως η συγκριμένη ΜΚΟ επιβεβαιώνει: «την αντίθεση της Τουρκίας στη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι "πρόκληση”.

«Η μη κυβερνητική οργάνωση Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία ερμήνευσε τον οπλισμό ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ως πρόκληση. H Αθήνα λέει ψέματα» έγραφε η Yeni Akit. «Η Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία αποκάλυψε τα γεγονότα. Η ΜΚΟ έστειλε μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του : «Ο οπλισμός των νησιών του Αιγαίου είναι πρόκληση και η Τουρκία έχει δίκιο για τους πρόσφυγες» σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, με τίτλο: «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκαιο: Παραβιάζεται η Λωζάνη».
Πηγή:www.vradini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια