Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρχίζει η δίκη του αστυνομικού για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας δύο κοριτσιών στην Ηλιούπολη


Με τον κίνδυνο να αποφυλακιστούν, καθώς στις 10 Ιανουαρίου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (18μηνο), αρχίζει σήμερα, Δευτέρα (05/12) η δίκη των εμπλεκομένων στη ζοφώδη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας δυο νεαρών κοριτσιών στην Ηλιούπολη, με βασικό κατηγορούμενο τον 40χρονο αστυνομικό Δ. Μπ.

Ο αστυνομικός έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο βίαζε, κακοποιούσε και εξέδιδε μια 19χρονη κοπέλα, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από ένα διαμέρισμα – κολαστήριο στην Ηλιούπολη και να ζητήσει βοήθεια από μια σερβιτόρα παρακείμενης καφετέριας. Ο ίδιος παραπέμπεται να δικαστεί και για την υπόθεση μιας 25χρονης, η οποία έχει καταγγείλει ότι πέρασε ακριβώς τα ίδια με τη 19χρονη πριν από μερικά χρόνια.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός Δ. Μπ. κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή, βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση.


Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και οι δύο καταγγέλλουσες είχαν προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον γεγονός το οποίο ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε και μετέπειτα, τις κακοποίησε, τις βίασε, τις ανάγκασε να συμμετέχουν σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου και τις εξέδιδε.


Μαζί με τον αστυνομικό θα δικαστούν άλλα τέσσερα άτομα: ο πατέρας της 19χρονης που κατηγορείται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών, ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη, ένας φίλος και συνεργάτης του αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια (άμεση συνδρομή σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα) και ακόμη ένα πρόσωπο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το βούλευμα

«Στην Ηλιούπολη Αττικής από τις αρχές Ιουνίου του έτους 2021 έως και τις 10 Ιουλίου 2021, ασκώντας βία και απειλή σε βάρος της, ήτοι πλήττοντάς τη σε διάφορα σημεία του σώματός της είτε με τη χρήση ξύλινης ράβδου είτε με γροθιές και λακτίσματα και προκαλώντας της σωματικές βλάβες, απειλώντας ότι θα τη σκοτώσει ή ότι θα βλάψει τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα των μελών της οικογένειάς της, προτάσσοντας συχνά προς το μέρος της ένα μαχαίρι ή ένα πιστόλι και χρησιμοποιώντας άλλα εξαναγκαστικά μέσα, όπως η χορήγηση σε αυτήν κοκαΐνης, την κατακράτησε παράνομα εντός της οικίας του επιτρέποντάς της να εξέρχεται σπάνια και μόνο για συγκεκριμένους λόγους, πάντοτε όμως υπό την εποπτεία του, δηλαδή τη δέσμευσε κατά τρόπο που εκείνη εκλάμβανε ως μάταιη τη διαφυγή της, προκειμένου να την εξαναγκάσει να εκπορνεύεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα για την περίπτωση της 19χρονης.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι και οι δύο καταγγέλλουσες ήθελαν να κάνουν καριέρα στον χώρο των ερωτικών ταινιών και ότι προσπαθούσε να αποκόψει τη 19χρονη από την πορνεία.

Όσο για την 25χρονη, ανέφερε ότι τον στοχοποίησε προκειμένου να «αποστιγματιστεί ως πορνοστάρ έναντι της οικογένειας και του κύκλου της».


Πηγή:  cnn.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια