Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταδικάστηκε πρώην ταμίας του δήμου Βόλου για υπεξαίρεση χρημάτων




Σε φυλάκιση πέντε ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, πρώην ταμίας του δήμου Βόλου για υπεξαίρεση ποσού ύψους 263.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την πράξη του όμως είπε ότι το ποσό που πήρε ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ και όχι αυτό για το οποίο καταδικάστηκε. Το έλλειμμα εντοπίστηκε το 2016 όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, ενημέρωσαν τον τότε Δήμαρχο Βόλου, Θάνο Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 €. Η έρευνα που ακολούθησε απέδειξε ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο. Ο πρώην εργαζόμενος ως ταμίας στον δήμο παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, καθώς οι σχετικές διώξεις σε βάρος του είχαν ασκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018.

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕ που διενήργησε ο δήμος είχε δείξει ότι ο ταμίας υπεξαίρεσε ποσό 270.000 ευρώ, κάτι που είχε διαπιστωθεί και από τους ορκωτούς λογιστές.


Πηγή: www.ertnews.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια