Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στα στρατόπεδα


Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα: Εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στα στρατόπεδα



Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) δημοσιοποιούν τραυματισμό, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας, στελέχους του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί στη νήσο Λέσβο.

Ειδικότερα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις γνωρίζουν ότι, μετά την εξέτασή του σε Σταθμό Επανεκτισήμων (ΣΤΕΠ), το στέλεχος έλαβε χειρόγραφη ιατρική γνωμάτευση που ανέφερε ότι έχει υποστεί ρήξη εμπρόσθιου χιαστού και μηνίσκου αριστερού ποδιού και του χορηγήθηκαν έγγραφες οδηγίες με σύσταση όπως παραμείνει ελεύθερος ορθοστασίας, ασκήσεων, αθλητικών δοκιμασιών και άρσης βάρους για δύο (2) μήνες.

Παρά τη γνωμάτευση και τις οδηγίες τού ανατέθηκε 24ωρη ένοπλη υπηρεσία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στελέχους και την παραπομπή του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” για περαιτέρω εξετάσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του νοσοκομείου το στέλεχος είχε υποστεί συνδεσμική κάκωση αριστερού γόνατος λόγω προηγούμενου ιστορικού πρόσθιου χιαστού και έξω μηνίσκου και συστήθηκε αποφυγή ασκήσεων και υπηρεσιών για αρκετές ημέρες, παγοθεραπεία και βάδιση με ιατρικά βοηθήματα στήριξης (βακτηρίες).



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στις στρατιωτικές μονάδες;


Οι Βουλευτές



Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης


Πηγή:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια