Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επί ποδός οι αστυνομικοί σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Aστυνομικοί
Επί ποδός 4.200 αστυνομικοί στην Αθήνα και συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.



Σε επιφυλακή βρίσκονται από νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα στελέχη της Αστυνομίας ανησυχούν περισσότερο για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, καθώς το κλίμα είναι ήδη από χθες Δευτέρα «ηλεκτρισμένο» λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.



Στην Αθήνα στα μέτρα ασφαλείας θα πάρουν μέρος 4.200 αστυνομικοί από σχεδόν όλες τις υπηρεσίες, ενώ θα συνδράμουν διμοιρίες που έφτασαν στην πρωτεύουσα από όμορους νομούς.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα προσομοιάζει στην «προ-Covid» εποχή, με τα μέτρα να είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχαν ληφθεί στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους προληπτικούς ελέγχους ατόμων που κινούνταν πέριξ των περιοχών όπου θα γίνει η πορεία και φέρουν μαζί τους σακίδια.






Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones.

Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της αστυνομίας με στόχο να αποφευχθεί η χρήση κτιρίων ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Όσον αφορά στο περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν τον προβληματισμό τους διότι μέσα σε διάστημα περίπου ενός έτους σημειώθηκαν δύο περιστατικά καταδιώξεων (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που είχαν κατάληξη που καταδεικνύει λάθους χειρισμούς, ενδεχομένως και ελλιπή εκπαίδευση αστυνομικών που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες.

Πηγή: www.newsbomb.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια