Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γ. Παπαπροδρόμου, υποστράτηγος ε.α: Τα όπλα αποτελούν πυλώνα του κυβερνοεγκλήματος – 800.000 παράνομα όπλα





Ο Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ειδικός σε θέματα κυβερνοεγκλήματος, μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με την παράνομη αγορά όπλων μέσα από το διαδίκτυο




Για την πολύ εύκολη πρόσβαση που απολαμβάνουν οι πολίτες στην αγορά των όπλων μέσα στον κυβερνοχώρο μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση» της ΕΡΤ ο Γεώργιος Παπαπροδρόμου, υποστράτηγος ε.α, ειδικός σε θέματα κυβερνοεγκλήματος.

«Ο χώρος που αφορά τα όπλα δεν εξαιρείται από την πραγματικότητα που λέγεται κυβερνοχώρος […] Τα όπλα μαζί με τα φάρμακα και τα ναρκωτικά, αλλά και τη διακίνηση υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι πυλώνες του οργανωμένου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και αποτελούν τομείς που ταΐζουν την γκρίζα οικονομία», τόνισε ο κ. Παπαπροδρόμου.







«Είναι δεδομένο ότι τα ψηφιακά ίχνη παραμένουν, αλλά διαφοροποιείται η εικόνα στο “σκοτεινό” διαδίκτυο σε σχέση με το εμφανές», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την οπλοκατοχή στην Ελλάδα, 2 στους 10 Έλληνες φαίνεται πως έχουν όπλο. Σχετικά με τον τρόπο απόκτησης τους, 3 στους 10 το έχουν πάρει από κατάστημα, ενώ 7 το έχουν αγοράσει από το διαδίκτυο. Την παρούσα χρονική στιγμή στην κατοχή των Ελλήνων εντοπίζονται 2.000.000 όπλα, 800.000 από τα οποία φαίνεται να είναι παράνομα και τα 1.200.000 έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο.

Στο σύνολο της περασμένης τετραετίας έχουν κατασχεθεί στο πλαίσιο ποινικών αδικημάτων συνολικά 8.629 όπλα.

«Οι πολίτες μπορούν να το καταγγείλουν σε οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου. Ήδη υπάρχει η πλατφόρμα στο gov.gr, όπου κάποιος μπορεί να αναφέρει εγκλήματα στον κυβερνοχώρο», σημείωσε ο κ. Παπαπροδρόμου αναφορικά με το που μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν μια σχετική σελίδα.
Πηγή: www.ertnews.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια