Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα των €600 στους ενστόλους - Ποιά κόμματα καταψήφισαν την τροπολογία


Άμεσα, εντός του μήνα αναμένεται να λάβουν οι ένστολοι το βοήθημα των 600 ευρώ που προανήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην εν λόγω τροπολογία που αφορούσε σε αστυνομικούς και λιμενικούς, διευκρίνισε ότι «ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που υπηρετεί ως ένστολο προσωπικό στις φυλακές, είναι μέσα στην τροπολογία, και θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ».

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν 600 ευρώ τώρα, "μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα", και ότι το ποσό αυτό θα αποτελεί τμήμα του εισοδήματος τους [..] το οποίο θα δηλωθεί στο φορολογική δήλωσή τους την επόμενη χρονιά.

Απαντώντας δε σε σχετικές παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε επίσης ότι το εφάπαξ επίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Λιμενικού Σώματος είναι "ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει. Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ".

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν

Εν τω μεταξύ με ευρύτερη πλειοψηφία αλλά χωρίς την στήριξη των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 εγκρίθηκε η τροπολογία (1516/139) της κυβέρνησης για την παροχή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Γιάνη Βαρουφάκη καταψήφισαν την διάταξη η οποία σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση προβλέπει «χορήγηση, στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022, ύψους 600 ευρώ». Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 40,883 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 35,993 για το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη και 4,890 εκατ. ευρώ για το ένστολο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.
vouli-epidoma-enstoloi-5

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Να σημειωθεί επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε αν και η εισηγήτριά του Παναγιώτα Πούλου είχε υποστηρίξει κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση πως το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης.



Πηγή: protothema.gr






Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας πετάτε ένα ξεροκομματο(με κρατήσεις φορολογία ζήτημα να είναι 400 ευρώ) και νομίζετε ότι θα σας πούμε ευχαριστώ? Συν το Λιμενικο και τους σωφρονιστικους θα το πάρουν και οι πυροσβεστες όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι πριμ πραγωγικοτητας εκ των οποίων 50.000 από αυτούς θα φτάσει τους 2 μηνιαίους μισθούς! Οταν παίρνει η Αστυνομία ζητάνε και παίρνουν όλοι όταν παίρνουν όλοι η Αστυνομικοί είναι εκτός! Κοιτάξτε να εφαρμοσετε την απόφαση του Στε(επαναφορά μισθών στα επίπεδα του 2012 συν αναδρομικά) μιας και σέβεστε τις δικαστικές αποφασεις και να αναγνωρίσετε το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο και αφήστε την κοροϊδία!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Διορθώσετε το άρθρο σας γιατί η ψηφοφορία δεν είναι έτσι ακριβώς. Άλλαξε και δεν είναι τα σωστά αποτελέσματα