Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - 59 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις



Πορείες διαμαρτυρίας για το 16χρονο πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις





Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Η συγκέντρωση με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.


Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία, στην Πανεπιστημίου υπήρξαν συγκρούσεις. Αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, που απάντησαν με κρότου-λάμψης.


Ένταση υπήρξε και στην πλατεία Συντάγματος, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Σταδίου.

Σε 24 ανέρχονται οι προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 21 άτομα προσήχθησαν από την Ομόνοια και 3 από τα Εξάρχεια.

Δύο είναι οι συλλήψεις.

Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη από αυτόνομα σχήματα και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη μνήμη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που άφησε σήμερα (13/12) την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, και κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό στην οδό Εγνατία, στο ύψος του κτιρίου της ΕΥΑΘ και στη συνέχεια κινήθηκαν μέσα από τα στενά της Ροτόντας προς την οδό Αγίου Δημητρίου όπου μεταφέρθηκε η ένταση.

Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, στήνοντας οδοφράγματα, ενώ φωτιά άρπαξε αποθήκη με έπιπλα και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου- λάμψης για να τους απωθήσουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μέχρι στιγμής, έγιναν 35 προσαγωγές και μια σύλληψη.



Κρήτη

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές της χώρας στη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά ο οποίος το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό.

Στην Κρήτη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά και Ηράκλειο από φορείς, πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες.

Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε μπροστά από την Δημοτική αγορά και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης – υπο την διακριτική παρουσία της αστυνομίας – η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά, σύμφωνα με το flashnews.

Στο Ηράκλειο όταν η πορεία ενώ περνούσε από τη λεωφόρο Καλοκαιρινού και τους εμπορικούς δρόμους γύρω από τα «Λιοντάρια» άγνωστοι προξένησαν πολλές ζημιές στις βιτρίνες των καταστημάτων.
Πηγή: www.vradini.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια